Vesti iz rukometa

Kvalifikacije za EP na TV Arena sport: Rukometašice Srbije u Bugarskoj

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.04.2024 13:14
Selektor rukometašica srbije, Uroš Bregar MN Press
Selektor rukometašica srbije, Uroš Bregar

Najbolje rukometašice Srbije igraju u Bugarskoj pretposlednji meč kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo i pobeda u tom susretu im je nephodna za samopouzdanje pred odlučujući meč protiv Turske u nedelju u Zrenjaninu.

Igračice selektora Uroša Bregara slove za favorita pred duel protiv poslednjeplasirane ekipe u Grupi 6 koja iz dosadašnja četiri kola ima sve poraze, dok Srbija jeste upravo protiv kompijske reprezentacije, uz dva poraza i jedan remi.

Slovenački stručnjak na klupoi Srbije veruje da ovaj tim ima kvalitet da ostvari dva trijumfa do kraja kvalifikacija i tako
se palsira na završni turnir, mada mu je za tako nešto dovoljno i da trijumfuje samo protiv Turske.

"Dobro smo trenirali, u ponedeljak sma imao na raspolaganju sve igračice, stigle su nam i devojke koje igraju u inostranstvu. Vidi se napredak, dobar rad u klubovima i individualno. Odradili smo dobru pripremu i idemo u Bugarsku sa ciljem da ostvarimo pobedu", jasan je selektor Bregar u izjavi za sajt Rukometnog saveza Srbije.

Plasman na EP 2024. obezbediće po dve prvoplasirane selekcije iz svake od osam grupa, kao i četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Meč u Bugarskoj počinje u 16.00 časova, uz direktan prenos na kanalu TV Arena 2 Premium.

Kvalifkacije za EP, 5. kolo

Turska – Crna Gora 15.00 (AS2)
Bugarska - Srbija 16.00 (A1P)

Standings provided by Sofascore