Vesti iz ostalih sportova

Partizan drugi finalista ARKUS lige: Crno-beli sa Vojvodinom "biraju" rukometnog prvaka Srbije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.05.2023 22:32
Partizan drugi finalista ARKUS lige: Crno-beli sa Vojvodinom "biraju" rukometnog prvaka Srbije MN Press

Rukometaši Partzana priključili su se Vojvodini u finalu ARKUS lige, jer su dobili i drugi meč polufinalne serije sa Metaloplastikom. U Šabac su otišli s 1:0 u pobedama (29:24), a iz njega s vratili sa 26:27 u triler meču, odlučenog golmanskom odbranom Andreja Trnavca na šut Milana Jovanovića, uz zvuk sirene.  

Među stativama gostiju veći deo drugog poluvremena stajao je Ivan Mihajlov, ali je rezervista zlata vrednom intervencijom odveo crno-bele u klinč sa braniocem titule iz Novog Sada, koji je takođe u dva čina slomio otpor pančevačkog Dinama. 

Celim tokom utakmice u dvorani "Zorka" vodila se ravnopravna borba - ekipe su se smenjivale u golgeterskim serijama, s tim da ni izabranici Darija Krželja ni puleni Vladana Matića nisu imali više od tri pogotka viška. Domaćin je izjednačio dva minuta pre kraja, međutim Uroš Kojadinović je iskoristio šansu i srušio snove nekadašnjeg šampiona Evrope. 

Reprezentativac Srbije bio je ujedno najefikasniji igrač meča, sa osam golova, od čega je tri dao iz sedmerca. Stefan Petrić ga je podržao sa sedam pogodaka u centar mete, dok je Nemanja Jović bio šestostruki strelac. Za Metaloplastiku je najviše pogađao Vojislav Brajović (8), a posle njega Marko Srdanović (5) i Mateja Dodić (4).