Vesti iz rukometa

Đurković blista nakon pobede u derbiju, dok iz tabora Partizana poručuju - Nismo imali pristup kao Zvezdaši

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.03.2023 22:05
Đurković blista nakon pobede u derbiju, dok iz tabora Partizana poručuju - Nismo imali pristup kao Zvezdaši MN Press

Rukometaši Crvene zvezde iznenadili su Partizan u "Šumicama", gde su rezultatom 29:25 (16:12) pobedili gradskog rivala i slavili u "večitom derbiju" prvi put nakon više od pet godina.

Crveno-beli su se na taj način osvetili Partizanu za ubedljiv poraz u prvom delu sezone, a nakon susreta trener Zvezde Ratko Đurković istakao je da je ovo bio najbolji meč njegovog tima ove godine.

"Bio je preslikani meč iz prvog dela sezone, kada nas je Partizan nadigrao. Sada je bilo obrnuto. Odigrali smo najbolji meč sezone, i bolje nego nego što u ovom trenutku možemo. Partizan je bio slabiji. Drago mi je zbog ekipe da se podigla posle poraza u Aranđelovcu. Videlo se da svakog možemo da pobedimo kada verujemo. Želja može nekada da izdominira, da presudi, pogotovo u odbrani, da ispravi nedostatke u napadu", rekao je Đurković.

Crvena zvezda zabeležila je 12. pobedu u sezoni, šanse za plej-of su male, ali u ekipi iz Ljutice Bogdana još uvek tinja nada.

"Posle šoka u Aranđelovcu radili smo na mentalnoj pripremi pre svega. Reakcija igrača je bila fenomenalna. Teško je, igramo bez šestorice igrača s početka šampionata. Segal je verovatno polomio prst, i Draško se povredio. Sportski je da se nadamo, ovo će biti motiv da završimo sezonu na pravi način. Nije nemoguće, ali...", zaključio je Đurković.

MN Press

 

 

Sa druge strane, njegov kolega Dario Krželj nije bio zadovoljan pristupom Partizana, koji je platio danak lošoj igri početkom drugog poluvremena, kada nije mogao da postigne gol punih 10 minuta.

"Boli me što moji igrači nisu imali pristup kao Zvezdaši. Ne znam zašto je tako. Na poluvremenu je ispred mene prošao Miloš Bujišić. Jedva je disao. Rekao sam igračima u svlačionici da će oni da daju 100 odsto i tako je bilo. Čestitam im na pobedi. Na kraju smo dobro i prošli. Ništa nismo ispoštovali što smo se dogovorili", zaključio je trener Partizana.

Zvezda je peta na tabeli sa 25 bodova i učinkom 12-1-6, dok je Partizan četvrti sa 30 bodova i skorom 15-0-4.