Vesti iz rukometa

Šok u Šumicama: Zvezda nadigrala Partizan i slavila u derbiju nakon više od pet godina!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.03.2023 19:07
Šok u Šumicama: Zvezda nadigrala Partizan i slavila u derbiju nakon više od pet godina! MN Press

Rukometaši Crvene zvezde priredili su veliko iznenađenje u 19. kolu Arkus Superlige, pošto su u sportskom centru "Šumice" savladali Partizan 29:25 (16:12) i nakon više od pet godina pobedili gradskog rivala u domaćem prvenstvu.

Malo ko je očekivao da će tim Ratka Đurkovića uspeti da savlada favorizovanu ekipu Partizana, naročito posle velikog trijumfa crno-belih u Evropi, gde je nedavno pao i dvostruki prvak Starog Kontinenta. Međutim, Zvezda je danas izašla na megdan najvećem rivalu sa mnogo boljom energijom i zahvaljujući daleko boljoj igri na obe strane terena, uspela da nadigra Partizan i zabeleži 12. pobedu u sezoni.

Crveno-beli su od starta pokazali veliki motiv da se osvete ekipi Darija Krželja za ubedljiv poraz u prvom delu sezone. Na krilima Horvata odmah je stekla prednost, da bi nakon 20 minuta imala vođstvo i od sedam golova (12:5). Partizan se dugo mučio u odbrani, a naročito je kuburio u ofanzivnim zadacima, gde nije uspeo da postigne gol punih sedam minuta.

MN Press

 

Do tada uglavnom se oslanjao na solidnu igru u tranziciji, međutim Zvezda je odgovorila disciplinovanom odbranom, a takođe se istakao i golman Jelić sa pet intervencija. Ipak i pored sjajne igre tima Ratka Đurkovića, crno-beli su se konsolidovali u drugoj polovini prvog poluvremena, kada su serijom 5:0 u režiji Šotića i Petrića, doveli Partizan na dva gola zaostatka (12:10). 

Sada je Zvezda bila u poređenom položaju, nije imala rešenja sa spoljnih pozicija, kao ni odgovarajuću igru za odličnu odbranu "parnog valjka", a sušni period trajao je gotovo sedam minuta, dok Đurović nije prekinuo negativnu seriju za 13:10. Do kraja poluvremena se potom igralo u egalu, uz nešto veću incijativu domaćina, koji je na krilima Horvata i njegovih pet golova, ipak uspeo da ode na odmor sa solidnom razlikom (16:12).

Iako se očekivao odgovor gostiju u nastavku meča, Partizan je katastrofalno počeo drugo poluvreme, gde punih 10 minuta nije mogao da dođe do pogotka. Bekovi u potpuno bili odsečeni, a u nedostatku pravih rešenja u napadu, Zvezda je napravila veliku razliku (22:14), koju je bez problema sačuvala do kraja. 

Ipak, valja napomenuti, da se i pored velike razlike domaćina, Partizan probudio u finišu i vratio minus na podnošljivih četiri gola, ali vremena za preokret nije bilo... Zvezda je na taj način slavila u "večitom derbiju" prvi put još od početka 2017. godine, kada je pobedila na Banjici 23:22.

Što se učinka igrača tiče, najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Horvat sa sedam golova, u stopu ga je pratio Bujušić sa pet, dok se na drugoj strani istakli Kojadinović sa pet golova i Šotić sa jednim manje.

Zvezda je peta na tabeli sa 25 bodova i učinkom 12-1-6, dok je Partizan četvrti sa 30 bodova i skorom 15-0-4.

Arkus liga, 19. kolo

Utorak

Vojvodina – Jugović 48:23
Dubočica 54 – Šamot 65 26:25

Sreda

Crvena zvezda – Partizan 29:25
Kikinda – Dinamo 28:31
Proleter – Radnički 36:28
Topličanin – Rudar 28:27
Obilić – Metaloplastika 25:40