Vesti iz rukometa

Rukometaši Partizana dobili derbi sa Dinamom i zakazali plej-of duele sa Metaloplastikom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.05.2023 19:26
Rukometaši Partizana dobili derbi sa Dinamom i zakazali plej-of duele sa Metaloplastikom MN Press

Rukometaši Partizana dobili su bez većih problema meč zadnjeg kola ARKUS lige, pred svojom publikom, a tih 34:27 (17:15) protiv Dinama omogućili su im da eskiviraju favorizovanu Vojvodinu u polufinalu plej-ofa.

Crno-beli su to učinili osvajanjem drugog mesta posle 26 rundi šampionata, a epilog današnjeg duela spojio je u drugom polufinalu lidera iz Novog Sada i pančevački tim. Sve to bez svog najboljeg igrača Stefana Petrića, koji se povredio u 23. minutu utakmice prelomljene u ranoj fazi drugog dela meča. 

Ostali izabranici Darija Krželja potrudili su da se ne oseti pomenuti hendikep, u čemu je posebno prednjačio kapiten Nikola Zečević, sa četiri vezana gola u trenucima kada je trebalo rezultatski odlepiti se od protivnika. Na kraju je reprezentativac Srbije skupio 10 pogodaka, Mladen Šotić je dodao šest, dok su po pet puta mrežu gostiju zatresli Uroš Kojadinović i Stefan Petrić.

Istakao se i golman Andrej Trnavac, sa 15 uspelih intervencija, što mu je u ukupnom skoru donelelo više od čak 1.000 obrana za pola decenije, prvedene među stativama Partizana. Za Dinamo je najčešće pogađao Danilo Radović (10), dok su se Stefan Sunajko i Veljko Čabrilo po četiri puta upisali u strelce. 

Zanimljivo da će svi oni jedni na druge i 7. maja, s tim što će tada odmeriti snage u Pančevu i to u polufinalu Kupa Srbije. Već 17. maja oba kluba će igrati svoje prve mečeve polufinalne serije, a do kraja ove večeri ostalo je da se odigraju i preostale utakmice zadnje runde osnovnog dela ARKUS lige.