Vesti iz rukometa

Rukometaši Partizana slavili na Banjici: Crno-beli osvojili "Trofej Vuk Roganović"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.01.2024 11:18
Rukometaši Partizana promo
Rukometaši Partizana

Rukometaši Partizana osvojili su Memorijalni turnir ",Trofej Vuk Roganović" koji se prethodnog vikenda održavao u dvorani "Voždovac" na Banjici.

Crno-beli su u finalu bili bolji od Dinama iz Pančeva 29:24 (14:12), dok je u borbi za treće mesto Metaloplastika pobedila banjalučki Borac 28:24 (14:7).

Prethodno je osvajač trofeja u polufinalu slavio protiv šabačkog tima 35:30, a Dinamo je savladao Banjalučane 33:28 i tako s eplasirao u finale.

 

 

"Pored toga što nam je bila čast da po treći put budemo među učesnicima memorijala, raduje nas što smo odigrali dva kvalitetna meča protiv rivala iz domaćeg prvenstva i potvrdili da imamo visoke ambicije. Posle trijumfa nad Metaloplastikom (35:30), savladan je i pančevački Dinamo, a kada se uzme u obzir da oba kluba do sada nismo uspeli da pobedimo u tekućoj sezoni, osvojen trofej dobija dodatno na značaju", objavili su crno-beli na svom zvančnom sajtu.

Partizanov reprezentativac Uroš Kojadinović bio je najbolji strelac turnira novajlija Nemanja Obradović najbolji igrač, a Đorđe Ćirković najbolji trener turnira. Za najboljeg golmana, proglašen je iskusni golman Borca, Nebojša Grahovac.

Podsećanja radi, čuveni srpski trener, Vuk Roganović, napustio nas je 12.04.2021. godineu bogatoj trenerskoj karijeri, dugoj 44 godine, predvodio je 25 klubova i osvojio  24 trofeja.