Vesti iz rukometa

Voša pobedila Partizan i došla na korak od titule: Meč u Slanoj bari u senci velike tuče rukometaša

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.05.2023 19:37
Voša pobedila Partizan i došla na korak od titule: Meč u Slanoj bari u senci velike tuče rukometaša Printscreen/YouTube

Rukometaši Vojvodine pobedili su Partizan posle produžetaka 32:28 (17:10) i poveli sa 1:0 u finalnoj seriji Arkus lige. U veoma uzbudljivoj i napetoj utakmici u Novom Sadu, crno-beli su uspeli da nadoknade -7 sa poluvremena i da golom Uroša Kojadinovića stignu do izjednačenja u samom finišu regularnog toka meča (26:26). 

Ali, kada je bilo potrebno šampion Srbije odigrao je najbolje. U dodatnih 10 minuta Vojvodina je podigla stepen odbrane i zahvaljujući pravim rešenjima u napadu, pre svega Rađenovića, Tomića i Rogana, sačuvala domaći teren i zabeležila veliku pobedu pred revanš u Beogradu za tri dana.

Inače, prvi meč u novosadskoj "Slanoj bari" obeležio je veliki incident koji se dogodio na nešto manje od pet minuta pre kraja prvog poluvremena, a pri vođstvu domaćina 12:6.

Posle nešto grublje odbrane igrača Partizana došlo je do opšteg meteža, pa čak i pesničenja aktera, ali se na sreću sve brzo smirilo. Beogradskog sastava Vuk Lazović je u žaru borbe jače je faulirao Aziza Aidija. Iako se činilo da će sve proći samo sa isključenjem Lazovića, dogodilo se ono što smo najmanje želeli da vidimo na utakmici dva najbolja srpska tima.
 

 

Lazović je dobio crveni karton, a Boris Radivojević plavi, kao i prvotimac novosadske ekipe Gregor Ocvirk. U pitanju je najgora moguća kazna koje sudije na terenu mogu da izreknu i ona, pored isključenja bez prava povratka na teren, povlači i dodatne disciplinske mere.

Posle gužve, Partizan je ostao sa trojicom igrača u polju i golmanom, dok je s druge strane Vojvodina imala četvoricu i čuvara mreže. Međutim, već u drugom napadu Novosađana isključen je još jedan igrač crno-belih, pa se "parni valjak" branio sa samo dvojicom rukometaša, a napadao sa trojicom, bez golmana.