Vesti iz rukometa

Rukometaši Vojvodine prvi finalisti plej-ofa ARKUS lige: Dinamo pao i u svom Pančevu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.05.2023 21:13
Rukometaši Vojvodine prvi finalisti plej-ofa ARKUS lige: Dinamo pao i u svom Pančevu MN Press

Rukometaši Vojvodine otišli su u fnale ARKUS lige, jer su posle trijumfa na svom terenu slavili i pred navijačima Dinama u  Pančevu - 23:26 (12:14), a kako se serija igra na dve pobede mogu već da počnu s pripremama za odsudni čin borbe za novu titulu državnog prvaka. Bez obzira što ne znaju da li će im zadnji domaći rival ove sezone biti Metaloplastika ili Partizan, čiji je drugi duel zakazan za 17. maj u Šapcu, od 19.30 (Partizan vodi s 1:0). 

Domaćin je svim silama pokušavao da izbori majstoricu, ali je na kraju ostao praznih šaka u megdanu u kom je viđeno više rezultatskih preokreta i crvenih kartona. U prvom poluvremenu su obe ekipe imale svoje svetle trenutke i serije, ali su gosti iz Novog Sada, uprkos direktnom crvenom kartonu za Vasića, otišli s prednošću na mini odmor. 

I u nastavku je Dinamo pružao više od snažnog otpora domaćinu (16:14, 21:20), međutim nije imao snage, strepljenja, pa ni dovoljno znanja da zadrži distancu i maksimalno iskomplikuje konačni ishod. Direktan crveni karton Jaćimovskom dodatno je olakšao posao Vojvodini, koja je tako nastavila odbranu primata u našim rukometnim vodama. 

U pobedničkom timu aktuelnog prvaka i osvajača ubedljivo najviše titula od osamostaljivanja Srbije (9) najefikasniji je bio Puhovski sa sedam golova, Milenković je dodao četiri, a Rogan i Rađenović po tri. U Dinamu su se istakli Čelica sa šest i Čabrilo sa pet pogodaka.