Vesti iz ostalih sportova

Novi Beograd ostao šampion Srbije u vaterpolu: Crvena zvezda nije imala šansu protiv Granadosa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.05.2023 21:36
Novi Beograd ostao šampion Srbije u vaterpolu: Crvena zvezda nije imala šansu protiv Granadosa MN Press

Vaterpolisti Novog Beograda završili su finalnu seriju plej-ofa prvenstva Srbije u dve utakmice, jer su i u revanšu sa Crvenom zvezdom pokazali da im u ovom trenutku nema ravnih u domaćim vodama - 14:7. Prosto, trener Živko Gocić ima na raspolaganju najkvalitetniju i najskuplju ekipu, pa bi sve osim odbrane titule bilo prvorazredna senzacija, bez obzira što su je baš crveno-beli ostavili bez trofeja u Kupu Srbije. 

Uprkos tome što je nekadašnji prvak Evrope sa Dorćola dobar deo duela bio ravnopravan rival, tačnije do nepriznatog gola Ivana Basare u finišu treće četvrtine, kada je ta sudijska odluka izazvala burnu reakciju ionako nezadovoljnih domaćina i njihovih navijača. Posle toga su Zvezdina kola krenula u rikverc, a posle 7:9 više joj nije bilo spasa. 

Razgoropadio se Alvaro Granados, čija je partija za udžbenike definitivno presudila ambicijama rivala. Reprezentativac Španije dao je 10 golova i praktično sam "potopio" crveno-bele. Za trofejnu uvertiru za Fajnal ejt, čiji je domaćin i na kom će Novi Beograd probati da ode korak dalje od prošle sezone, kada je u finalu na peterce poražen od Pro Reka.