Vesti iz ostalih sportova

Radomir Drašović jedva čeka finalnu seriju Superlige: Da se revanširamo Crvenoj zvezdi za poraz u Kupu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.05.2023 18:35
Radomir Drašović jedva čeka finalnu seriju Superlige: Da se revanširamo Crvenoj zvezdi za poraz u Kupu MN Press

Prvenstvo Srbije u vaterpolu ušlo je u odlučujuću fazu, jer su u borbi za prevlast u domaćim vodama ostali samo branilac šampionskog naslova, Novi Beograd, te pobednik poslednjeg izdanja nacionalnog Kupa, Crvena zvezda. Timovi imaju najmanje dve utakmice međusobnog "talasanja" da dođu do dve pobede i zatvore sezonu 2022/2023. Superlige Srbije. 

Prva se igra 10. maja na novbeogradskom plivalištu "11. april - Vlaho Bato Orlić", s početkom u 20 časova, a domaći igrači veruju da će sa svog bazena krenuti ka drugoj tituli u kratkoj kluskoj istoriji. 

"Predstoji nam ono za šta svi treniramo i što željno iščekujemo, a to je borba za trofej", izjavio je danas Radomir Drašović, jedan od brojnih reprezentativaca pod kapicom Novog Beograda i značajan oslonac trenera Živka Gocića.

Ako je suditi po  njegovim rečima, aktuelni viceprvak Evrope uopšte ne dovodi u pitanje dva potrebna trijumfa protiv nekadašnjeg kontinentalnog vladara. Šta više, jedva čeka da se revanšira Crvenoj zvezdi za poraz u finalu ovogodišnjeg Kupa Srbije. 

"U ime cele ekipe mogu da poručim da ćemo dati više od maksimuma, mnogo više od onoga što smo nautakmicama pružali do sada. Duel sa Zvezdom biće repriza finala Kupa Srbije. Nažalost, tu utakmicu smo izgubili, ali ovo će biti odlična prilika da im se revanširamo za taj poraz. Svi prethodni mečevi koje smo igrali sa Zvezdom bili su drugačiji i na neki svoj način specifični, nisu ličili jedan na drugi. Ipak, znamo njihove glavne adute i kako mogu da nas ugroze. Verujem u našu ekipu i da ćemo odbraniti titulu šampiona Srbije", konstatovao je Drašović.

Zvezdin strateg Aleksandar Filipović, naravno, ima samo reči hvale za rivala, ali ne pada mu na pamet da se unapred preda. Šta više, dobro je prostudirao igru učesnika predstojećeg Fajnal ejta Lige šampiona. 

"Novi Beograd je fantastičan. To je skup izvrsnih pojedinaca. Mislim da nemaju nijednog igrača koji nije reprezentativac iz najvišeg ranga evropskih zemalja. Kao i mi, imali su dosta kadrovskih problema ove godine. Individualno su finomenalni, ali nikako da stvore tim. To im je glavni probem. Osciliraju, imaju periode kad igraju na fantastičnom nivou, a onda imaju neočekivane padove gde niko ne može da ih prepozna", smatra iskusni stručnjak.

Šef stručnog štaba dorćolskog sastava ponosan je na evoluciju igre svojih izabranika ove sezone. I baš u tome crpi lični optimizam pred mečeve koji dolaze. 

"Imamo prepoznatljivu igru, ne sumnjam da je poznata rivalu. Imamo taktičke zamisli koje smo do sada uspeli da implementiramo, što se pokazalo dobro. Mislim da je finale jedinstvena prilika da pokažemo zajedništvo i da pobeđuje srce i duh. Ekipa je od početka godine pokazivala tendenciju napretka i ozbiljnog rasta. Na kraju je sazrela, što se pokazalo posle utakmice sa Vašašom. Samo smo nastavili tim putem i došli smo do finala domaćeg prvenstva, pre čega smo uzeli Kup. Smatram da ni to nije iznenađenje", tvrdi Filipović, pod čijom komandom su crveno-beli u polufinalu izbacili favorizovani Radnički iz Kragujevca.