Vesti iz ostalih sportova

Novobeograđami spremni za Špance: Žele da ostvare i šestu pobedu u nizu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.10.2023 11:16
Novobeograđami spremni za Špance: Žele da ostvare i šestu pobedu u nizu MN Press

Vaterpolisti Novog Beograda u trećem kolu Lige šampiona u utorak od 19.45 na bazenu SC "11. april" dočekuju španski Sabadelj, a vaterpolista srpskog kluba Alvaro Granados veruje da će njegova ekipa taj meč odigrati na visokom nivou.

Novobeograđani su odlično započeli novu sezonu, u seriji su od pet uzastopnih pobeda u svim takmičenjima, a u grupi A Lige šampiona u prethodna dva kola ubedljivo su savladane rumunska Steaua i italijanska Breša.

"Sabadelj je veoma dobar tim, ali mi smo Novi Beograd i moramo da pobedimo. Imam veliko poštovanje za Sabadelj, ali osnovna razlika između naše dve ekipe je što su oni veoma mlad tim. Ipak, i pored toga, Sabadelj igra veoma dobar vaterpolo. Međutim, u našem timu su trenutno neki od najboljih vaterpolista sveta, momci sa izuzetno velikim iskustvom. Uveren sam da ćemo ovu utakmicu odigrati na visokom nivou i da ćemo uraditi sve ono što je neophodno kako bismo zabeležili još jednu pobedu", rekao je Granados.

Pomoćni trener u stručnom štabu Novog Beograda Đorđe Filipović je naglasio da je zdravstveni bilten u ekipi dobar i da će šef stručnog štaba Živko Gocić moći da računa na sve raspoložive snage.

"Sabadelj je ozbiljan protivnik koga veoma dobro poznajemo jer smo i prošle sezone igrali sa njima u grupnoj fazi Lige šampiona. Klasična su španska ekipa i predstavnici tog stila vaterpola. Izuzetno su fizički pripremljeni i veoma brzi, odlično plivaju i vrlo su agresivni. Nezgodni su kao tim jer su tvrdi i istrajni. Imali smo dve teške utakmice sa njima prošle sezone i sigurno da ni ovog puta neće biti nimalo lako. Imaju istog trenera, što znači da im se sistem igre i neka taktička filozofija nisu promenili", rekao je Filipović i dodao:

"Dva njihova glavna igrača, španska reprezentativca su napustila klub, ali su doveli adekvatne zamene. Nema sumnje da su i dalje kvalitetan sastav, moraćemo da im posvetimo posebnu pažnju. Mi verujemo u momke sa kojima radimo i veliki trud koji ulažimo na svakom trening i to nam daje za pravo da se nadamo novoj pobedi".