Vesti iz ostalih sportova

Novi Beograd cilja prvo mesto, Sabadalj ide na sve ili ništa: Živko Gocić želi pobedu na kraju grupne faze vaterpolo Lige šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.12.2023 12:45
Tajm-aut trenera i vaterpolista Novog Beograda MN Press
Tajm-aut trenera i vaterpolista Novog Beograda

Vaterpolisti Novog Beograda sutra, u Španiji, igraju meč zadnjeg kola A grupe Lige šampiona i, mada su već prebrinuli plasman na još jedan završni turnir elitnog takmičenja, žele pobedom da zaključe taj deo borbe za evropsku titulu. 

Trener Živko Gocić podseća na takmičarski značaj duela sa ekipom Sabadeljane samo za domaćina već i za njegov tim, jer kada si dvostruki viceprvak Evrope imaš pravo i obevezu da uvek stremiš ka visinama. U ovom slučaju potvrdu prvog mesta u konkurenciji ekipe sa Pirineja, italijanske Breše i Steaue iz Bukurešta. 

"Uvek kažemo da je svaka sledeća utakmica najteža, a ova protiv Sabadelja će takva zaista i biti. Imali smo veliko emotivno i fizičko pražnjenje tokom vikenda na završnom turniru Kupa Srbije, a predstoji nam utakmica koja odlučuje dosta toga. Pogotovo za ekipu Sabadelja, jer oni moraju da nas pobede da bi prošli dalje", istakao je Gocić i dodao da je cilj ekipa da bude prva u grupi.

 

 

"Biće jako teško, jer će nas dočekati protivnik koji će igrati na sve ili ništa, ali sam i uveren da ako energetski budemo pružili partiju kakve smo pružali na Kupu u Šapcu da je sve u našim rukama i da ćemo se sa nova tri boda vratiti iz Španije", konstatovao je Gocić.

Kapiten Novog Beograda Filip Filipović je poručio da je srpski tim bolji od ekipa Sabadelje.

"Treba da se pobedi i osvoji prvo mesto u grupi, ne samo što nam to donosi lakši žreb, jer toga praktično neće biti u nastavku takmičenja u Ligi šampiona, već zato što smatram da je ova ekipa došla do tog nivoa igre i fizičke spreme da to možemo da iznesemo. Potrebno je samo da se fizički i emotivno oporavimo, jer zaista smo imali veliko emotivno pražnjenje na putu ka osvajanju pehara u Kupu Srbije. Ali, malo ljubavi i malo zagrljaja i biće to sve kako treba u sredu", zaključio je nekadašnji kapiten najtrofejnije generacije reprezentativaca u istoriji našeg vaterpola. 

 

Standings provided by Sofascore