Vesti iz ostalih sportova

Nikola Jakšić mora na duže bolovanje: Novi Beograd bez važnog igrača protiv Sabadelja i u Kupu Srbije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.11.2023 16:27
Vaterpolista Novog Beograda, Nikola Jakšić, u akciji MN Press
Vaterpolista Novog Beograda, Nikola Jakšić, u akciji

Trener vaterpolista Novog Beograda, Živko Gocić, moraće da smisli način kako da ostatak ekipe nadokanadi dugo odsustvo Nikole Jakšića, jer je njegova vedeta obnovila povredu desnog lakta. Za početak, na finalnom turniru Kupa Srbije, gde je cilj osvajanje trofeja, a onda i protiv Sabadelja, u meču zadnjeg kola grupne faze Lige šampiona,  srećom bez velike važnosti pošto je NB već prošao u četvrtfinale. 

Aktuelni vicešampion Evrope saopštio je i da na kapitena reprezentacije Srbije neće moći da računa najmanje mesec dana, a domaći ljubitelji našeg trofejnog sporta pamte da je sjajni šuter zbog iste problematike propustio nemali deo prošle sezone.

Ovo je velika šteta pre svega za samog igrača, a onda i za Novobeograđane, obzirom na to da je Jakšić sjajno igrao od početka svih takmičenja. I da bi njegovo prisustvo veoma značilo timu u polufinalu i eventualnom finalu nacionalnog Kupa ovog vikenda u Šapcu, a onda i 6. decembra protiv pomenutog španskog tima na Pirinejima. 

Mogla bi da ispašta i srpska selekcija, jer ako Jakšić bude van bazena do kraja godine, veliko je pitanje da li će moći da se stavi na raspolaganje selektoru Urošu Stevanoviću, to jest da li će biti spreman za šampionat Evrope u Zagrebu početkom sledeće godine.