Vesti iz ostalih sportova

Novi Beograd ponovo igra finale Lige šampiona: Viceprvak Evrope "preveslao" Barselonetu sa peteraca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.06.2023 18:19
Novi Beograd ponovo igra finale Lige šampiona: Viceprvak Evrope "preveslao" Barselonetu sa peteraca MN Press

Vaterpolisti Novog Beograda nastavili su "plovidbu" ka jedino nedostajućem trofeju u svojoj kratkoj, ali fenomenalnoj istoriji, jer su posle Olimpijakosa na svom bazenu "11. april - Vlaho Orlić" potopili i Barselonetu, na kraju uzbudljivog polufinalnog duela rešenog tek serijom petereca - 12:10 (8:8 - 1:1, 2:4, 4:1, 2:1).

Mogao je aktuelni viceprvak i u regularnom delu meča da "izazove" boljeg iz duela branioca titule Pro Reka i Vuljagmenija, ali i da potone kao Titanik, ali je na kraju poptuno zasluženo sklonio sa svog puta "kralja strelaca" Felipea Peronea i ostatak  reprezentaciju Španije u malom.

Gubili su izabranici Živka Gocića sa tri gola (1:4, 2:5), ali nisu se predavali, već su čekali i sačekali svoj trenutak da timski "eksplodiraju". Kako u defanzivi, gde su zbili redove i podigli zid ispred Pedra, tako u ofanzivi, gde su opustili ruku i podesili "nišanske sprave". 

 

 

Katalonci su uspevali da sustižu minus (6:6, 7:7), pa i da povedu, a u zadnjoj sekundi ih je spasila stativa od poraza u četiri četvrtine, ali su pali u realizaciji zicera. Rezervni golman Radoslav Filipović je zaustavio udarac Luka Paviljara, dok je okvir gola osujetio šut Alberta Munarisa, što je bio signal za početak velikog slavlja domaćina. 

Godinu dana posle istog epiloga, samo obrnutog scenarija u korist branioca titule Pro Reka u finalu elitnog takmičenja, kada je Nikola Jakšić bio tragičar vlasnika (po) jednog pobedničkog pehara u regionalnoj ligi i Kupu Srbije. 

Novi Beograd su u novo finale odveli brojni strelci: Duško Pijetlović (dva pogotka), Strahinja Rašović, Alvaro Granados, Radomir Drašović, Nikola Jakšić, Angelos Vlahopulos i Dimitrios Skumpakis (1), dok su za Barselonu pogađali Alberto Munariz (3), Felipe Perone, Mark Larumbe (2) i Dušan Matković (1).