Vesti iz ostalih sportova

Novi Beograd "potopio" Olimpijakos i otplovio u polufinale Lige šampiona sa Barselonetom: Gocić nadmudrio Milanovića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.05.2023 18:26
Novi Beograd "potopio" Olimpijakos i otplovio u polufinale Lige šampiona sa Barselonetom: Gocić nadmudrio Milanovića MN Press

Vaterpolisti Novog Beograda pobedili su Olimpijakos - 13:11 (4:2, 2:4, 3:1, 4:4) i, pred svojom publikom na Bazenu "11. april - Vlaho Orlić", večeras prošli u polufinale završnog turnira Lige šampiona, gde ih već sutra čeka duel sa Barselonetom. 

Nisu izabranici jednog od najtrofejnijih reprezentativaca u istoriji Srbije, Živka Gocića, lako i jednostavno "potopili" pulene legendarnog golgetera bivše Jugoslavije, Igora Milanovića. Šta više oba tima su išla gore-dole u četiri uzbudljive četvrtine pod vedrim nebom, da bi aktuelni viceprvak Starog kontinenta bio mirnije glave i ruke u prelomnim trenucima.

Imali su Novobeograđani prednost tokom dobrog dela utakmice, ali i žute minute, pa su i neko vreme gledali u leđa protivniku predvođenim doskorašnjim kapitenom srpskih "delfina" Filipom Filipovićem, međutim sve vreme su se držali svog kursa. Ne gubeći fokus, kako dolikuje skupocenom timu s mnoštvom reprezenata brojnih nacionalnih selekcija. 

Plivajući na talasu sjajne taktike, ogromne motivacije i inspirisanih pojedinaca. Pre svega Alvara Granadosa, jer je Španac svako malo "torpedovao" mrežu Atinjana, da bi na kraju skupio pet golova. Odlično su ga ispratili Radomir Drašović i Grk Angelos Vlahopulos, sa po dva pogotka, dok su im se Đorđe Vučinić, Duško Pijetlović, Viktor Rašović i Miroslav Perković priključili s po jednom loptom iza leđa Marka Bijača. 

U isto vreme, Brazilac Žoao Pedro Fernandes briljirao je na drugoj strani plivališta, pa će njegovih neverovatnih 15 odbrana sigurno dugo mučiti šutere Olimpijakosa. Grcima nije pomoglo ni odsustvo, već neko vreme interno  suspendovanog, strelca svetske klase Dušana Mandića, pošto su njegovi saborci žarko želeli da odu dalje. I znali su kako to da urade.  

Fajnal ejt Lige šampiona, raspored mečeva 

sreda

četvrtfinale

Barseloneta - Jug Dubrovnik 11:9

Novi Beograd - Olimpijakos 13:11

Breša - Vuljagmeni 18.30

Pro Reko - Ferencvaroš 20.00

četvrtak

polufinale

Barseloneta - Novi Beograd 18.30

Breša - Vuljagmeni / Pro Reko - Ferencvaroš 20.00

subota

meč za treće mesto

19.00

finale

21.00