Vesti iz ostalih sportova

Futsal na TV Arena sport: Srbija protiv Poljske u elit rundi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.09.2023 09:03
Futsal na TV Arena sport: Srbija protiv Poljske u elit rundi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo FSS

Futsal reprezentacija Srbije utakmicom protiv Poljske (18, TV Arena sport 1) započinje elit rundu kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo, a selektor Dejan Majes naglašava kako veruje da će njegovi igrači izboriti plasman u Uzbekistan.

Na žalost, i ovoga puta sastav reprezentacije kroje brojne povrede, koje već duži vremenski period prave mnogo problema stručnom štabu "orlova".

 

 

"Prate nas problemi od Svetskog prvenstva 2021. godine. Jednostavno nikad nismo bili kompletni, nadali smo se i verovali da je verovatno tome kraj, međutim izgleda da to tako mora, navikli smo se na to i problema nema i ne sme da bude. Bitni igrači nisu tu, ali mislim da smo sa atmosferom, sa odnosom prema grbu, nadoknadili sve to i verujem da ćemo se pokazati u dobrom svetlu u mečevima koji nas očekuju", naglašava selektor Dejan Majes.

Iako Srbija kvalifikacije započinje u gostima, strateg nacionalnog tima uverava da to uopšte ne mora da bude hendikep za njegove igrače.

"Prva utakmica je najteža za sve. Ljudi kažu prednost domaćeg terena je na njihovoj strani, međutim mi smo se dogovorili da tu njihovu navodnu prednost prebacimo u našu korist. Oni igraju na svom terenu, moraju da osvoje bodove, mi želimo to to njihovo moranje bude naša prednost. Tri boda su u opticaju, nikoga ne potcenjujemo, da mi je neko ponudio ovu grupu pre žreba, pristao bih, ali moramo biti i realni i reći da svaka selekcija u grupi ima iste ambicije kao i mi. I to je zaista tako, mi znamo šta hoćemo, a naredna dva meča pokazaće u kom pravcu idemo. Ja se nadam najboljem", rekao je Majes.

Pored selekcije Poljske, Srbiji će u elit rundi kvakifikacija rivali još biti nacionalni timovi Ukrajine i Belgija, protiv koje će "orlovi" odigrati naredni meč 20. septembra u Smederevu.

Prema propozicijama takmičenja, prvaci grupa idu direktno na Svetsko prvenstvo, a četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije igraju baraž za popunu preostala dva mesta.