Vesti iz ostalih sportova

Futsaleri Srbije se spremaju za Ukrajinu: Selektora Majesa muče problemi sa povredama, ali je on optimista

komentari (0)

Izvor: Tanjug

02.10.2023 14:01
Futsaleri Srbije se spremaju za Ukrajinu: Selektora Majesa muče problemi sa povredama, ali je on optimista MN Press

Futsal reprezentacija Srbije počela je sa pripremama za utakmicu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv selekcije Ukrajine koja je na programu u petak, 6. oktobra od 18.00 časovau.

Nakon dva odigrana kola, puleni selektora Dejana Majesa nalaze se na čelnoj poziciji svoje grupe sa četiri osvojena boda i realnim šansama da 2024. godine budu učesnici završne faze u Uzbekistanu.

"Novo okupljanje, stari problemi. Za razliku od Aksentijevića i Pršića na koje siigurno ne možemo da računamo, Dragan Tomić je došao na okupljanje i tek treba da procenimo koliko je spreman za predstojeći izazov", istakao je selektor Majes.

Podseća da je ova generacija srpskih futsalera navikla da se nosi sa teškoćama i da često u nekompletnom sastavu dolazi do velikih rezultata.

"Nismo zadovoljni bodovnim učinkom u septembarskom terminu, očekivali smo šest, a osvojili dva boda manje. Sada nas očekuju dva meča protiv glavnog konkurenta Ukrajine, ali razmišljamo isključivo o prvom duelu u Vranju, gde bi trebalo da iskoristimo prednost domaćeg terena i napravimo ogroman korak ka Svetskom prvenstvu", rekao je selektor Majes i dodao:

"Konstatovali smo odmah posle žreba da je grupa veoma atraktivna, ali samim tim i veoma neizvesna. Bukvalno svako svakoga može da pobedi. Mi smo slavili u Poljskoj, Poljaci su posle tukli Ukrajinu koja je u prvom kolu dala 10 golova u meču sa Belgijom. Belgijanci su jednostavno imali loš dan protiv Ukrajine, igrali su bez dva ključna igrača i to se odrazilo na katastrofalan poraz. Pružili su nam snažan otpor u Smederevu i dokazali da će mnogima u ovoj grupi pomrsiti račune".