Vesti iz ostalih sportova

Da pobedimo Francusku i dokažemo da smo bolji: Futsaleri Srbije se okupili u Staroj Pazovi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.02.2023 11:18
Da pobedimo Francusku i dokažemo da smo bolji: Futsaleri Srbije se okupili u Staroj Pazovi MN Press

Futsal reprezentacija Srbije okupila se u SC FSS u Staroj Pazovi i počela pripreme za meč odluke u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo koji se igra 7. marta u Lavalu protiv Francuske.

Posle tri odigrana kola, puleni Dejana Majesa nalaze se na čelu tabele sa sedam bodova (Norveška 4:2 i 5:1, Francuska 0:0) i pobeda protiv glavnog konkurenta na gostujućem terenu značila bi i definitivnu overu plasmana u naredni krug, kao i ogorman korak ka završnom turniru 2024. godine.

"Idemo u Francusku po tri boda i prvo mesto u grupi. Iskreno, nadao sam se da ćemo prvi put posle septembra 2021. biti kompletni, ali je Jovan Lazarević zaradio rupturu zadnje lože i morao je u poslednjem trenutku da otkaže dolazak u Staru Pazovu. Imajući u vidu da smo na prethodnim mečevima imali po petoricu i šestoricu povređenih igrača, ne smemo da se žalimo i ovo je ozbiljan vetar u leđa da u Laval odemo puni optimizma i sa željom da i posle te utakmice ostanemo na prvom mestu u grupi", poručio je Majes u izjavi za Fudbalski savez Srbije i dodao da će duel u Francuskoj biti još lepši i otvoreniji od onog koji je igran na našem terenu:

"Njihova pobeda protiv Norveške u poslednjem kolu verovatno neće dolaziti u pitanje i pokušaće da ostanu neporaženi i posle drugog meča sa našom reprezentacijom. Gledao sam trenutni plasman i bodovni saldo u ostalih 11 grupa, skoro sam siguran da bez obzira na ishod utakmice u Lavalu, ne moramo da strepimo za plasman u narednu rundu kvalifikacija. Takva situacija daje prostor i slobodu i nama i njima da uđemo rasterećeno u utakmicu i da u jednoj otvorenoj borbi pokažemo ko je bolji".