Vesti iz ostalih sportova

Remi protiv Italije: Futsaleri Srbije odigrali prvi od dva planirana meča u Maroku

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.02.2024 09:56
Futsaleri Srbije tokom šetnje Marokom FSS
Futsaleri Srbije tokom šetnje Marokom

Futsal reprezentacija Srbije remizirala je protiv najbolje selekcije Italije na prijateljskom susretu odigranom u Maroku - 3.3 (0:3).

Bila je to prva od dve planirane kontrole utakmice ekipe selektora Dejana Majesa i ona će ovoj generaciji srpskih futsalera mnogo značiti u predstojećim aktivnostima.

Ne samo zbog toga što je rival bio izuzetno kvalitetan tim, već što su reprezentativci Srbije pokazali karakter i nakon tri gola zaostatka iz prvog dela meča, uspeli da se vrate u meč i izbegnu poraz.

 

 

Uz to, "orlovi" su u prvom periodu meča promašili i penal, ali nisu dozvolili da ih to poljulja, već su sjajnom igrom unastavku susreta pokazali da poseduju veliki kvalitet.

Selektor Majes pružio je priliku svim igračima, što je uostalom i bio osnovni cilj odlaska u Maroko, a izostao je samo Lazar Živanović, dok je priliku da brani u drugom poluvremenu dobio Slobodan Tomić.

Najbolji srpski futsaleri u Rabatu danas imaju slobodan dan, a u utorak je na programu novi kontrolnim meč, ovoga puta protiv domaće selekcije.

Futsal reprezentacija Srbije je nedavno završila kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u kojima je sa pet osvojenih bodova zauzela treće mesto u B grupi, iza Poljske sa 12 i Ukrajine sa 10.