Vesti iz odbojke

Počinju pripreme za Evropsko prvenstvo: Kolaković objavio spisak

komentari (0)

Izvor: Tanjug

19.07.2023 13:13
Počinju pripreme za Evropsko prvenstvo: Kolaković objavio spisak MN Press

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković odredio je spisak od 18 igrača na koje će računati na početku priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo, saopštio je danas Odbojkaški savez Srbije na zvaničnom sajtu.

Reprezentacija Srbije počeće u ponedeljak, 24. jula, pripreme za EP 2023, koje će se odigrati od 28. avgusta do 16. septembra u Italiji, Severnoj Makedoniji, Bugarskoj i Izraelu. Srbija će igrati u A grupi sa Švajcarskom, Belgijom i Italijom u Peruđi, a u Ankoni protiv Estonije i Nemačke.

Selektor Kolaković danas je saopštio spisak igrača koji će se pripremati za prvenstvo Evrope. Na spisku su: Tehničari: Vuk Todorović, Aleksa Batak i Andrija Vulikić. Korektori: Aleksandar Atanasijević, Dražen Luburić i Božidar Vučićević. Libera: Milorad Kapur i Miloš Krsteski. Blokeri: Marko Podraščanin, Srećko Lisinac, Petar Krsmanović, Nemanja Mašulović i Aleksandar Nedeljković. Primači: Uroš Kovačević, Marko Ivović, Miran Kujundžić, Pavle Perić i Veljko Mašulović.

Na početak priprema će doći 17 igrača. Srećko Lisinac se nalazi u fazi rehabilitacije posle povrede i priključiće se reprezentaciji kada bude bio spreman za trening u grupi. Ekipa će trenirati u Beogradu do 31. jula kad je predviđen odlazak na Kopaonik. Bazični deo priprema na Kopaoniku biće sproveden do 12. avgusta.