Vesti iz odbojke

Srbija pobedila Nemačku u četiri seta i overila drugo mesto u grupi na EP

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.09.2023 23:13
Srbija pobedila Nemačku u četiri seta i overila drugo mesto u grupi na EP MN Press

Odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je i četvrtu pobedu u grupi A Evropskog prvenstva. U borbi za drugo mesto tabele i nešto lakši put do osmine finala, Srbija je savladala direktnog konkurenta, selekciju Nemačke sa 3:1 u setovima (25:22, 20:25, 25:22, 25:19), zabeleživši 12. bod na takmičenju, koliko ima i prvoplasirana Italija, koja ima utakmicu manje.

Tokom čitavog susreta videli smo izjednačenu borbu obe selekcije. Veću prednost od pet poena gotovo da nismo videli, sve do samog kraja. Srbija je u uvodnom setu, ključnu prednost napravila u finišu deonice, kada se odlepila na "+3". Povela je 20:17, da bi uprkos jakom naletu "pancera", uspela da zadrži vođstvo zahvaljujući fenomenalnom bloku, koji su predvodili Petar Krsmanović i Marko Podraščanin.

Usledio je odgovor Nemaca u drugom setu. Na krilima Grozera i Karliceka, stekli su četiri poena prednosti sredinom deonice (16:12), iako su imali veći broj grešaka (9-7). Srbija je preko Luburića uspela da dođe do priključka u finišu (19:22), ali nije imala snage za preokret - 1:1

Treći set je bio najuzbuljidviji. Iako je Srbija u jednom trenutku imala četiri poena prednosti (15:11). Nemačka je nekako uspela da dođe do egala (15:15). Videli smo potom rezultatsku klackalicu sve do samog finiša (20:21). Da bi Srbija sa četiri poena u nizu, stekla velikih "+3" (24:21), a kasnije i novi set prednosti - 2:1.

Nošena odličnom igrom iz prethodnog seta, Srbija je najbolje izdanje pokazala u četvrtom setu, gde je u jednom trenutku imala i sedam poena prednosti (21:14), koju, uprkos velikoj borbi, "panceri" nisu uspeli da sustignu. Napravili su veći broj grešaka (31) u poređenju sa izabranicima Igora Kolakovića (22). Prijem nije bio na nivou. Posle nekoliko poena u nizu, Nemci su prišli na pet poena zaostatka (22:17). Međutim nedostajalo je energije da se meč uvuče u peti set.

Dražen Luburić sa 15 i Miran Kujundžić sa 14 poena su predvodili "orlove", dok je najefikasniji igrač meča sa 22 poena bio Nemac Đerđi Grozer.

Iako grupa A još uvek nije kompletirana, već je poznato da će Srbija biti druga na tabeli iza Italije, pa će u narendoj fazi takmičenja odmeriti snage sa trećeplasiranom ekipom grupe C.

To će biti ili selekcija Češke ili Severne Makedonije, čiji je duel na programu u sredu od 20 časova.
 

 

Standings provided by Sofascore