Vesti iz ostalih sportova

Evropsko prvenstvo u odbojci na TV Arena sport: Srbija otvara takmičenje večeras protiv Švajcarske

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.08.2023 12:39
Evropsko prvenstvo u odbojci na TV Arena sport: Srbija otvara takmičenje večeras protiv Švajcarske MN Press

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije večeras od 21 sat igra u Peruđi protiv Švajcarske u meču prvog kola grupe A na Evropskom prvenstvu, a susret iz Italije možete gledati u direktnom prenosi na TV Arena sport 2.

Pored Švajcarske, "orlovi" se nalaze u grupi sa selekcijama Belgije, Italije, Estonije i Nemačke.

"Moramo da uvažavamo sve protivnike, da protiv svih igramo agresivno. Švajcarce ne znamo, sigurno na početku šampionata jesu protivnik koji će zavredeti našu pažnju. Evropsko prvenstvo se ne dešava svaki dan i mislim da su svi igrači svesni toga. Stariji to bolje razumeju, dok mlađima treba pomoći jer je ovo velika scena. Za njih nešto nepoznato", istakao je selektor Srbije Igor Kolaković uoči meča sa Švajcarskom.

On je naveo da većih problema u timu nema uoči starta EP.

"Ivović nije doputovao sa nama, zbog stomačnog virusa je ostao u Srbiji da se zaleči. Kovačević nije imao tešku povredu, ali gajimo nade da će tokom šampionata moći da nam pomogne. Na raspolaganju imamo dva primača, to su Kujundžić i Perić. Ono što su pokazali tokom priprema jeste garant da smo na toj poziciji dobro pokriveni", konstatovao je Kolaković.

Italija je pre dva dana u prvom meču grupe A pobedila Belgiju 3:0. U grupi A se nalaze još selekcije Nemačke i Estonije.

Standings provided by Sofascore