Vesti iz odbojke

Kolaković posle Tunisa: Naučili smo važnu lekciju protiv Turske

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.10.2023 13:01
Kolaković posle Tunisa: Naučili smo važnu lekciju protiv Turske MN Press

Odbojkaši Srbije pobedili su Tunis 3:0 i tako u 2. kolu kvalifikacija za Olimpijske igre upisali prvi trijumf.

Posle neočekivanog poraza od Turske, koji i te kako može da zakomplikuje borbu za prva dva mesta u Japanu, "orlovi" su odigrali dobar meč, a selektor Igor Kolaković  konačno nije imao razlog za kritiku.

"Dobili smo lekciju od Turske, ne možemo više da se vratimo u taj meč. Moramo da idemo dalje. Protiv Tunisa smo to i uradili. Isto tako više se ne možemo vraćati ni u ovaj meč koji smo dobili, moramo da mislimo na idućeg protivnika. Pobedom smo malo zalečili rane, ali je svakako pred nama još dosta posla", rekao je crnogorski stručnjak na klupi Srbije.

Našem timu sledi duel sa Egiptom u utorak od 06.00 časova.

"Za igrače će biti korisniji. Mislim da igranje dva dana zaredom iscrpljuje, ali fizički su spremni moji igrači. Tokom slobodnog dana imaće obaveze samo u teretani, pa nas čeka meč protiv Egipta".

Selektor Kolaković želi da vidi da njegovi izabranici uvek pristupaju utakmici kako su to  uradili u duelu sa Tunisom.

"Moramo biti sa ovom energijom i sa ovim fokusom kao danas. Naravno, Tunis je slabiji protivnik od Turske, ali danas je osetno bilo drugačije na terenu, lakše smo igrali i lakše osvajali poene. Egipat je prvak Afrike, Tunis nije, to je svakako kvalitetnija ekipa od Tunisa, pa će nam trebati jedan kvalitet više za pobedu protiv njih, nego danas", rekao je Kolaković.