Vesti iz odbojke

Velika pobeda, a sada da se fizički i mentalno spremimo za Sloveniju: Igor Kolaković najavljuje borbu za Olimpijske igre

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.06.2024 09:11
Selektor odbojkaša Srbije Igor Kolaković MN Press
Selektor odbojkaša Srbije Igor Kolaković

Pobeda nad selekcijom Kanade veoma je važna za odbojkaše Srbije koji su ponovo na dobrom putu da se plasiraju na Oliumpojske igre u Pariz.

Tim selektora Igora Kolakovića je u poslednem meču drugog vikenda Lige nacija pokazao da je sazreo i iskusni stručnjak sa pravom hvali svoje igrače.

"Nije lako pobediti Kanadu pred prepunom dvoranom njihovih navijača, ali mi smo u tome uspeli. Značilo nam je i to što smo igrali dve kontrolne utakmice protiv selekcije Argentine na kojima je bilo po 5.000 gledalaca. Moji igrači su pokazali strpljivost i hrabrost onda kada je to bilo najvažnije i čestitam im na tome", rekao je u izjavi za sajt Odbojkaškog saveza Srbije selektor, Igor Kolaković.

Pred najboljim srpskim odbojkašima sada je sedaa dana rada u Beogradu, a zatim se sele u Sloveniju, gde će biti odigran poslednji vikend Lige nacija.

 

 

"Napravili smo krupan korak ka ostvarenju našeg cilja, a to je plasman na Olimpijske igre, ali imamo još mngoo posla. Trudićemo se u Beogradu da se mentalno i fizički spremimo za sve ono što nas očekuje u Sloveniji i pokušamo da izborimo plasman u Pariz", rekao je Kolaković.

Odbojkaši Srbije ponovo su ispred glavnog konkurenta Kube, dok je prilično iza sebe ostavljena Holandiju, jedina selekcija koja uz dve pomenute može do Igara u Parizu. Na tabeli FIVB liste, koja nas u ovom momentu daleko više zanima od tabele Lige nacija, Srbija je na devetoj poziciji sa 251,55 bodova, dok karipska država ima 250,64, a "lale" 217,38.

Praktično, Srbija i Kuba će 19. juna u Ljubljani u međusobnom duelu od 16.30 časova najverovatnije odlučiti o poslednjem učesniku odbojkaškog olimpijskog turnira. Inače, biće to i prvi meč na turniru u Sloveniji, ali ni poraz ne mora da znači eliminaciju, dok bi pobeda gotovo sigurno donela vizu srpskim momcima za Francusku.

Srbija će u Ljubljani igrati i sa Turskom, ekipom koja ima jedan trijumf u prethodnih osam utakmica, Poljskom i Slovenijom. Protivnici Kube biće još Slovenija, Bugarska i Poljska. Ukoliko izabranici selektora Igora Kolakovića odigraju najbolji turnir od početka takmičenja u Ligi nacija, a poklope se i neki drugi rezultati, vrlo lako mogu i do Fajnal ejta, ali o tom potom…

Skor 4:4 imaju Kanada na sedmom, Kuba na osmom i Argentina na devetom mestu, dok su Srbija, Nemačka, Sad i Holandija sa 3:5.