Vesti iz odbojke

Protiv Brazila da budemo prisebniji nego protiv Japana: Selektor odbojkaša Srbije poziva na oprez

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.05.2024 08:51
Igor Kolaković MN Press
Igor Kolaković

Odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je od Japana rezultatom 3:0 (25:20, 25:16, 25:22) u drugom meču prvog vikenda Lige nacija u Rio de Žaneiru i to samo petnaestak sati nakon što su bili bolji od Irana na startu ovog takmičenja.

Ovim neočekivanim porazom izabranici Igora Kolakovića zakomplikovali su put do plasmana na Olimpijske igre u Parizu, ali je sve i dlaje u njihovim rukama.

Najbolji srpski odbojkaši su sve vreme bili u podređenom položaju, a borbeni Japanci im tokom čitavog meča nisu dozvoljavali da se rezultatski približi, pa ni da preokrenu skor.

Srbija se borila, jurila konstantno prednost rivala, ali je Japan kažnjavao svaki propust i pri tome povećavao prednost, pa je na kraju i zasluženo slavio.

"Očigledno je da ne možemo da pratimo nivo igr selekcije Japana. Oni su disciplinovana ekipa, zadivljujuće precizna, daleko brža i snalažljivija od nas i zasluženo su pobedili", rekao je u izjavi za Odbojkaški savez Srbije selektor Kolaković i dotakao se narednog protivnika:

"Igramo protiv Brazila koji na ovom turniru nastupa u najjačem sastavu u kojem će igrati i na Olimpiakim igrama, a uz to ima i prednost domaćeg terena. Biće teško, ali se nadam da će moji igrači biti prisebniji nego u duelu protiv Japana."

Meč protiv domaće slekcije igra se u noći između petka i suboteu dva sata posle ponoći, a u nedleju je na programu duel protiv reprezentacije Ne,ačje