Vesti iz odbojke

Poraz odbojkaša Srbije od Italije: Selektor Kolaković zna šta treba menjati pred početak Lige nacija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.05.2024 11:44
Igor Kolaković MN Press
Igor Kolaković

Odbojkšaka reprezentacija Srbije poražene je od Italije u drugoj prijateljskoj utakmici u okviru priprema za Vi Ligu nacija - 2:3 (25:23, 31:33, 25:20, 20:25, 11:15).

Meč u dvorani "Arpad Vajs" u Kavalezeu trajao je 141 minut i po rečima selektora Igora Kolakovića bila je to odlična provera za njegove igrače.

"Opet smo odigrali meč u pet setova protiv izuzetno jake ekipe koja je u prva tri seta igrala u najjačem sastavu. Isti broj setova smo na terenu proveli i u pobedi nad Turskom, što je ovaj turnir učinilo izuzetno korisnim, kao da smo odigrali tri utakmice. Italija je imala veću rotaciju od nas, a mi smo u finišu meča pali i vidi se da nemamo još dovoljno snage", rekao je posle meča selektor, Igor Kolaković.

Ipak, iskusni stručnjak je zadovoljan onim što je urađeno u Italiji i naglašava da je pred njegovim timom finalizacija forme kroz trening eu Beogradu.

"Pokazali mso mnogo dobre energije, bilo je zaista sjanih stvari, ali i onih na koje treba da obratimo pažnju. Gledaćemo da sve to ispravimo u Beogradu i spremni dočekamo početak Lige nacija", rekao je selektor Srbije.

Najbolji srpski odbojkaši se u Beograd vraćaju u toku današnjeg dana, u prestonici će ostati do 19. maja i tada sledi put u Brazil, gde će se od 21. do 26, maja igrati prva sedmica ovog takmičenja.