Vesti iz odbojke

Bolan poraz, bilo je 1.000 loših stvari: Igor Kolaković iskren posle neuspeha odbojkaša u meču sa Nemačkom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.05.2024 09:15
Igor Kolaković MN Press
Igor Kolaković

Novi poraz u Ligi nacija, ovoga puta od Nemačke udaljio je prilično odbojkašku reprezentaciju Srbije od plasmana na Olimpijske igre. Na sreću, nije još sve gotovo, ima vremena da se ispravi propušteno i obezbedi deveto mesto na rang listi FIVB koje vodi u Pariz, ali ono što zabrinjava je trenutna forma srpskih odbojkaša.

Svesan je toga i slektor Igor Kolaković koji je u izjavi za sajt Odbojkaškog saveza Srbije detaljno analizirao šta sve nije bilo dobro i igri njegovog tima.

"Baš bolan poraz protiv selekcije Nemačke. Znali smo da rival poseduje snagu, pre svega na servisu i prijemu, što se na našu žalost obistinilo i više nego što smo mislili. Sa ovakvim servisom nismo imali šansu protiv njih. Ovo je poraz koji sebi nismo smeli da dozvolimo, a moglo bi da se navede 1.000 loših stavri u našoj igri", rekao je Kolaković.

Najbolja odbojkaška selekcija Srbije se iz Brazila seli u Argentinu, gde će sa tamošnjom selekcijm odigrati dva kontrolna susreta kao uvertiru za nastavak Lige nacija.

"Moramo da se konsolidujemo i u dve prijateljske utakmice sa Argentinom pokušamo da ispravimo greške. U narednim mečevima ćemo igrati sa sve težim rivalima, a mi očigledno u ovom trenutku nemamo snagu. Ipak, igranje za reprezentaciju je privilegija i trudićemo se da budemo što bolji", rekao je Kolaković.

Druga sedmica Lige nacija se igra u Otavi od 4. do 9. juna, a Srbija će prvi meč u Kanadi odigrati u sredu, 5. juna Holandije, a zatim slede mečevi protiv SAD (8. jun), Argentine (9. juna) i Kanade (10. jun).