Vesti iz odbojke

Francuzi upropastili rekord Marka Podraščanina: Odbojkaše samo teorija vodi na F8

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.07.2023 08:00
Francuzi upropastili rekord Marka Podraščanina: Odbojkaše samo teorija vodi na F8 MN Press

Odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je u trećoj utakmici turnira Lige nacija koji se održava u Anahajmu od selekcije Francuske i time znatno smanjila šanse da obezbedi prolaz na završni turnir koji 19. jula počinje u Gdanjsku - 3:1 (20:25, 25:23, 25:20, 28:26).

Nisu uspeli izabranici selektora Igora Kolakovića da ostvare značajan trijumf, iako su dobro otvorili meč, poveli 1:0 u setovima i imali 23:21 u drugom periodu meča.

Međutim, čudne odluke sudije Lasija iz Dominikanske Republike kumovale su potpunom preokretu Francuza, a srpski reprezentativci nisu uspeli psihološki da se oporave.

Srbija je trenuto na 10. poziciji sa pet pobeda i šest poraza koliko imaju i Francuska i Holandija, koje svoje mečeve protiv Sjedinjenih Američkih Država, odnosno Slovenije igraju sutra.

Da bi se "orlovi" našli na završnom turniru u Poljskoj neophodno je da od 22.30 časova savladaju Bugarsku, ali i da pomenute dve reprezentacije dožive poraz u nedelju ujutru.

U senci poraza od Francuske ostao je rekord Marka Podraščanina, koji je odigrao 332. meč i sada je igrač sa najviše utakmica u dresu reprezentacije.