Vesti iz odbojke

Selektor Kolaković nije nezadovoljan posle poraza: Dobro smo se 'potukli" sa Francuzima

komentari (0)

Izvor: Tanjug

08.07.2023 10:25
Selektor Kolaković nije nezadovoljan posle poraza: Dobro smo se 'potukli" sa Francuzima MN Press

Selektor odbojkaša Srbije, Igor Kolaković nije nezadovoljan nakon poraza od Francuske u Ligi nacija (2:3), već smatra da su njegovi igrači odigrali veoma dobro.

Šanse za plasman za završni turnir takmičenja jesu svedene na minimun, jer pored trijumfa "orlova" nad Bugarskom (22.30), potrbeno da Holandija i Feancuska izgube svoje mečeve poslednjeg kola, ali iskusni stručnjak nema šta da zameri svojim igračima.

"Sa Francuzima je uvek teško. Igrali smo jako dobro u prvom setu i većinu drugog seta. Psihološki smo pali nakon sudijske odluke u drugom setu. U trećem setu smo zaostajali i uspeli da ih stignemo. Kao i na kraju četvrtog seta, došli su do izražaja neki njihovi kvaliteti. Ovo je možda naša najbolja partija, s obzirom na protivnika i na okolnosti. Vrlo značajna utakmica za nas, praktično za prolaz na finalni turnir. Mislim da smo se dobro 'potukli' sa njima", istakao je selektor Srbije.

Srednji bloker nacionalne selekcije Marko Podraščanin došao je noćas do brojke od 332 utakmice za reprezentaciju i tako izbio na prvo mesto na listi.

"Nisam zadovoljan jer smo izgubili, ali sam izuzetno ponosan na ovaj rekord. Dolazim iz Srbije, zemlje sa velikom tradicijom u ovom sportu. Želeo bih zato da se zahvalim svima, veliki dan za mene. Želeo bih da pohvalim saigrače na izuzetnoj igri. Čudna jedna sudijska odluka na 23-23 u drugom setu, po odbojkaškim pravilima je trebalo da bude naš poen. Ali je bila jedna od boljih, ako ne i najbolja ove godine. S obzirom da je bila utakmica za prolaz na Finalni turnir, odigrali smo je na zavidnom nivou, protiv jedne od najboljih ekipa na svetu. Treba da budemo ponosni na igre i da se okrenemo Bugarskoj, jer znamo da nam ta utakmica dosta donosi, kada je reč o rang listi", zaključio je Podrščanin.