Vesti iz odbojke

Francuzi su odmorniji, ali mi se ne predajemo: Selektor Kolaković najavljuje veliku borbu za F8 Lige nacija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.07.2023 11:22
Francuzi su odmorniji, ali mi se ne predajemo: Selektor Kolaković najavljuje veliku borbu za F8 Lige nacija MN Press

Sistem odbojkaške Lige nacija je veoma surov, pa če tako reprezentativci Srbije, koji su jutros oko 04.00 sata završili meč protiv Kube, već u 22.30 igrati naredni duel protiv selekcije Francuske, koja  je odmarala dva dana.

Ta činjenic a da je rival imao više vremena za odmor stavlja ih u blagu ulogu favorita, ali selektor "orlova", Igor Kolaković veruje da će njegov tim to nadomestiti.

"Pre svega važno je što smo dobili Kubu, koja je naš direktni konkurnet na svetskoj odbojkaškoj rang listi, a onda i što smo ostali u igri za plasman na F8 u Gdanjsk. Naravno da sam svestan da protiv Kubanaca nismo odigrali kako je trebalo, ali važno je da smo iz jedne takve utakmice uspeli da izađemo kao pobednici, je rto mnogo znači za ekipu", rekao je selektor Kolaković za sajt Odbojkaškog saveza Srbije i dodao:

"Francuska je imala dva dana odmora, mi ćemo u manje od 24 časa odigrati dve utakmice, a uz to smo protiv Kube igrali pet setova. Mogli smo ranije da rešimo pitanje pobednika, ali dobro. Verujem da ćemo večeras istom energijom, ali i većim kvalitetom igre uspeti da pariramo Francuskoj i ostvarimo dobar rezultat".

Nakon meča protiv Francuske najboji srpski odbojkaši će u subotu u istom terminu odmeriti snage protiv Bugarske, posle čega će biti poznato da li idu u Poljsku ili ne.