Vesti iz odbojke

Igor Kolaković zabrinut pred duel sa SAD: Nadam se da će svi igrači biti spremni

komentari (0)

Izvor: Tanjug

19.06.2023 18:45
Igor Kolaković zabrinut pred duel sa SAD: Nadam se da će svi igrači biti spremni MN Press

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković suočava se sa zdravstvenim problemima u ekipi pred početak druge sedmice Lige nacija, ali je rekao danas da se nada da će svi igrači biti spremni za meč protiv Sjedinjenih Američkih Država koji je na programu u utorak od 16 časova i 30 minuta.

Selektoru Kolakoviću pred drugu sedmicu Lige nacija glavobolju zadaju zdravstveni problemi Mirana Kujundžića i Dražena Luburića.

"Pred nama je veliki rival. U Ligi nacija utakmice idu brzo, nema velikih priprema. Ono što nam u ovom trenutku smeta je stanje Kujundžića, koji ima stomačne probleme i Luburića, koji ima upalu grla. Ali nadam se da će svi biti spremni za Ameriku", rekao je Kolaković.

U odnosu na prvi turnir u Nagoji, na kojem su naši odbojkaši zabeležili dve pobede i dva poraza, tim je jači za Aleksandra Atanasijevića, Marka Ivovića i Nemanju Mašulovića.

"Nismo kompletni, nedostaju i dalje Uroš Kovačević, Marko Podraščanin i Srećko Lisinac. Videćemo da li ćemo se kompletirati do poslednjeg turnira, zbog stanja Lisinca. Ali bitno je ko je ovde sa nama. Atanasijević, Ivović i Mašulović će dati kvalitet i iskustvo ovom timu. Videćemo koliko će biti upotrebljivi Atanasijević i Mašulović, ali je suština da smo jači nego na prvom turniru", dodao je Kolaković.

Govorio je selektor i o atmosferi u kojoj srpski odbojkaši dočekuju naredne izazove.

"Mislim da nam je to osnova za rezultat, moramo da zadržimo tu atmosferu. Potreban nam je kontinuitet, ali ga nema nijedna reprezentacija, mora da se koristi veliki broj igrača. Nama su potrebne pobede, moramo da rizikujemo u tom delu, nećemo previše mešati karte, probaćemo sa najjačim timom", zaključio je Kolaković.

Posle SAD, rivali Srbije tokom druge sedmice Lige nacija biće još Nemačka, Italija i domaćin Holandija.