Vesti iz ostalih sportova

Poraz odbojkaša na startu Lige nacija: Srbija uzela samo jedan set Sloveniji

komentari (0)

Izvor: Tanjug

07.06.2023 11:15
Poraz odbojkaša na startu Lige nacija: Srbija uzela samo jedan set Sloveniji MN Press

Odbojkaši reprezentacije Srbije poraženi su od selekcije Slovenije sa 3:1 (31:29, 19:25, 25:20 i 25:21) na startu prve nedelje Lige nacija.

Izabranici Igora Kolakovića su počeli nervozno, ali su uspeli da izjednače u prvom setu na 18:18 i od tada se igralo poen za poen do kraja seta. Na žalost, Slovenci su iskoristili sedmu set loptu i poveli sa 1:0. To je bio signal Srbiji da može da igra protiv, u ovom trenutku kvalitetnijeg rivala, što se videlo u drugom setu. Izjednačila je Srbija na 1:1, ali nije uspela više od toga. Slovenci su naredna dva seta rešili u svoju korist za pobedu od 3:1.

Seniori Srbije će sutra igrati protiv Kine od 8.00 časova po našem vremenu. Treći meč u Nagoji Srbija će odigrati u petak, 9. juna od 12:40 časova. Srbija će četvrti meč odigrati u nedelju, 11. juna protiv Poljske od 8:40 časova. Tokom druge sedmice, u Roterdamu, Srbija će igrati protiv SAD, Nemačke, Italije i Holandije. U Anahajmu će srpski odbojkaši igrati tokom treće sedmice protiv Argentine, Kube, Francuske i Bugarske.

Finalni turnir Lige nacija 2023. godine u konkurenciji odbojkaša odigraće se od 19. do 23. jula u Gdanjsku, u Poljskoj. Sistemom takmičenja Lige nacija predviđeno je da se za svaku sedmicu takmičenja formiraju po 2 grupe sa po 8 selekcija, kao i da takmičenje u okviru jedne sedmice traje 6 dana, od utorka do nedelje.

Svaka reprezentacija će odigrati po 12 utakmica tokom 3 sedmice, odnosno 4 meča za 6 dana tokom jedne sedmice. Na Finalnim turnirima će igrati po 8 reprezentacija, a takmičenje počinje od četvrtfinala.