Najave i događaji

Arena Channels Group dobitnik specijalne "Majske nagrade": Ponosni direktor Nebojša Žugić obećao dalju podršku srpskom sportu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.05.2024 13:25
Nebojša Žugić, direktor Arena Channels Group, TV Arena sport/Aleksandar Barbul
Nebojša Žugić, direktor Arena Channels Group,

Kao osvedočeni prijatelj srpskog sporta i društveno odgovorna kompanija, opredeljena da kontinuirano, obilato i na sve moguče načine, u svom domenu, pomaže funkcionisanje, promociju i razvoj ove uspešne i našem narodu tako bliske i drage oblasti, Arena Channels Group dobila je specijalnu "Majsku nagradu" za 2024. godinu.

Sportski savez Srbije prepoznao je iskrenu nameru i dugoročno korisnu misiju ACG, a njen direktor Nebojša Žugić je ponosno stao pred brojnu publiku u svečanom domu Narodne Skupštine Srbije i u ime svih zaposlenih primio zasluženo i prestižno priznanje.

"Biti laureat jednog ovakvog priznanja je vrhunac i dokaz koliko doprinosimo afirmaciji sporta u Republici Srbiji. Nagrada se može dobiti samo jednom i imamo ogromnu čast jer je u pitanju specijalno priznanje, koje pokazuje koliko se prati i ceni ono što mi kao televizijska kuća radimo. Ovo je posle odlikovanja koje smo dobili 2022. godine od strane predsednika Republike Aleksandra Vučića, meni najdraže priznanje", prvo je što je pred kamerama TV Arena sport rekao direktor kompanije Nebojša Žugić. 

 

TV Arena sport/Aleksandar Barbul

Nebojša Žugić, direktor ACG, s plaketom "Majske nagrade" Sportskog saveza Srbije

 

Kao pokretač brojnih akcija, šire značajnog konteksta i značaja, ACG se i pre dobijanja pomenute nagrade obavezala da nastavi u sadašnjem duhu, odnosno ostane čvrst oslonac i verni pratilac srpskog sporta. 

"Svako odlikovanje, priznanje, nagrada nisu samo satisfakcija za ono što je urađeno, već predstavljaju teret, jer priznanje se mora opravdati i u vremenu koje je pred nama."

Fokus naše kuće nisu samo rad klubova i nacionalnih timova već i afirmacija sporta mežu mlađim naraštajima, jer bez jačanja baze i približavanja sportskog načina života deci nema ni svetle sportske budućnosti. 

"Fokus će sve više biti na sportu za najmlađe. Naš cilj i jeste da sport promovišemo među najmlađima i da stimulišemo roditelje da decu usmeravaju ka njemu. U eri mobilnih telefona, u nastojanju da decu sklonima sa ulice, potrebno je deci ponuditi sport, jer je on svakako utiče na zdrav razvoj i to ne samo fizički, već i mentalno. Da bismo sutra imali zdrave generacije, koje će stasati, voditi zemlju i donositi važne odluke, neophodno je da se deca masovno bave sportom. Mi smo sportska supersila! To mogu slobodno da kažem, jer smo po broju stanovnika i osvojenim medaljama na najvećim takmičenjima u samom vrhu. Naše je da decu usmerimo ka sportu, da bismo sutra imali nove šampione, svetske i olimpijske prvake", podvukao je Žugić, nekada i sam sportista a danas redovni posetilac brojnih sportskih događaja. 

 

 

 

Prvi čovek ACG iskoristio je i ovu priliku da se obrati omladini, odnosno pošalje im afirmativnu poruku podstreka. 

"Bavite se sportom, pratite sport i neka on bude deo vašeg života. Sutra će vam sport olakšati put kroz život, naučiće vas da gubite, ali i da pobeđujete, da se ne uzdižete previše u pobedama, ali da isto tako ostanete prizemni i dostojanstveni u porazima. Da ustanete i nastavite dalje.", zaključio je Žugić.