Vesti iz košarke

Ubedljiv poraz Britanaca od Belgije: Propala još jedna šansa Srbije za plasman na SP

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.02.2023 22:44
Ubedljiv poraz Britanaca od Belgije: Propala još jedna šansa Srbije za plasman na SP MN Press

Srbija je propustila šansu da overi plasman na Svetsko prenstvo, nakon poraza od Grčke u pretposlednjem kolu kvalifikacija - 97:92. Međutim, uprkos porazu "orlova" u Atini, izabranici Svetislava Pešića imali su šanse da još večeras dobiju vizu za Mundobasket.

Za to im je bila potrebna pobeda Velike Britanije nad Belgijom, ali je ostrvska reprezentacija doživela ubedljiv poraz u Njukaslu 88:59. Srbija će zbog toga sama odlučivati o svojoj sudbini. I to već u ponedeljak 27. februara, kada u Beograd stiže Velika Britanija.

"Orlovi" će biti pod imperativom pobede, a za protivnika će imati ekipu koja zauzima poslednje mesto tabele sa svega jednom pobedom.Sa druge strane, Srbija je trenutno treća na tabeli sa učinkom od pet pobeda i četiri poraza, iza Grčke i Letonije, koje su već obezbedile plasman na Mundobasket.

 

 

Svetsko prvenstvo na programu je od 25. avgusta do 10. septembra, koje će se održati u Japanu, Indoneziji i Filipinima. Titulu brani Španija, koja je u finalu 2019. godine u Kini savladala Argentinu 95:75, dok je treće mesto pripalo Francuskoj.