Vesti iz košarke

Davidovac očekuje tešku utakmicu: Litvanci pucaju od samopouzdanja posle pobede nad Amerikancima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.09.2023 13:00
Davidovac očekuje tešku utakmicu: Litvanci pucaju od samopouzdanja posle pobede nad Amerikancima MN Press

Košarkaš Srbije Dejan Davidovac analizirao je kvalitete Litvanije pred sutrašnji duel sa ovom selekcijom u četvrtfinalu Mundobasketa, koji je na programu od 10:45 časova. Takođe, osvrnuo se i na pobedu protiv Dominikanske Republike, koja je produžila nade "orlova" o plasmanu na Olimpijske igre u Parizu naredne godine.

"Zadovoljan sam pobedom, načinom na kojim smo nastupili, brojem poena, formom i nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu", rekao je Davidovac i dodao:

"Znali smo da ćemo kad tad doći do momenta kada prava na grešku više nemamo. Očekuje nas teška utakmica. Oni su u dobrom ritmu pogotovo posle pobede nad SAD. Biće fizički teška utakmica, Litvanci su uvek nezgodni, a mi ćemo dati sve od sebe. Poznajemo se dobro, na dosta turnira smo igrali jedni protiv drugih. Imaju dosta igrača u NBA i Evroligi. Znamo njihove prednosti, a mi ćemo probati da iskoristimo naše prednosti i nadam se dobroj utakmici."

Litvanija je napravila veliko iznenađenje pobedivši selekciju SAD-a u poslednjom kolu grupne faze, a kluč pobede baltičke selekcije bila odlična realizacija šuta za tri poena. U jednom trenutku Litvanci su imali 9/9 sa linije 6.75.

"Oni su odlično šutirali u tom meču, brzo im ide lopta, imaju veliko samopouzdanje. Očekujem da će tako biti i protiv nas. Mi treba da odigramo dobru odbranu, kao što smo je odigrali u prethodnom meču. Treba fizički da odgovorimo na njihovu igru i nadam se da će sve biti u redu."

Jonas Valančijunas je "glava zmije"...

"Jonas Valančijunas je prva zvezda tima. Ima tu još mnogo igrača koji igraju u Evroligi dugi niz godina zajedno. Rokas Jokubaitis je takođe odličan. Generalno, dobra su ekipa."

Košarkaš Crvene zvezde je istakao da je ovo dobar momenat u kojem se njegov tim nalazi.

"Zadovoljan sam pobedom, načinom na kojim smo nastupili, brojem poena, formom i nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu."

Srpskom košarkašu Boriši Simaniću je prethodne noći odstranjen bubreg u Manili. On je na meču grupne faze SP sa Južnim Sudanom dobio jak udarac u predelu bubrega od Nuni Omota.

"Uticalo je to mnogo na nas. Nadam se da će biti dobro. Svi se informišemo koliko možemo, doktor ga posećuje. Svi smo uz njega, nadam se da će to pregurati kako treba", istakao je Davidovac.