Vesti iz košarke

Litvanci blistaju nakon trijumfa nad Amerikancima: Najveća pobeda naših života!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.09.2023 22:36
Litvanci blistaju nakon trijumfa nad Amerikancima: Najveća pobeda naših života! Tanjug/AP Photo/Michael Conroy

Selektor Litvanije Kazis Maksvitis blistao je od sreće nakon pobede njegovog tima nad reprezentacijom SAD-a u poslednjem kolu grupne faze Svetskog prvenstva.

Tom pobedom baltička reprezentacija obezbedila je prvo mesto u grupi, pa će u četvrtfinalu Mundobasketa igrati protiv Srbije, dok će "dream team" na megdan Italiji.

"Rekao sam momcima u svlačionici da je ovo bila najveća pobeda naših života, ali je isto tako pobeda u kojoj možemo da uživamo samo kratko, jer moramo da sačuvamo emocije i energiju za narednu utakmicu", rekao je selektor Litvanije i dodao:

"Litvanija je zemlja košarke, zemlja odličnih šutera. Imali smo predobar procenat šuta za ovakvu utakmicu, međutim, kada tako dobro ide, iskoristili smo to oružje do kraja".

 

 

Prokomentarisao je na kratko i meč sa Srbijom.

"Dobra je stvar što nismo kalkulisali i birali protivnika. Dobro ćemo se pripremiti za narednog rivala, mada nisam pogledao do sada nijedan meč Srbije, jer sam morao da se bavim pripremama naših utakmica. Sada više nema slabih, ostalo je osam najboljih timova na turniru", zaključio je Maksvitis.

Srbija igra protiv Litvanije u utorak od 10:45, a ukoliko savlada baltičku selekciju, u polufinalu sastaje se sa pobednikom meča Slovenija - Kanada.