Vesti iz košarke

Litvanija preko Grčke do četvrtfinala Mundobasketa: Protiv Amerikanaca za prvo mesto u grupi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.09.2023 17:14
Litvanija preko Grčke do četvrtfinala Mundobasketa: Protiv Amerikanaca za prvo mesto u grupi Tanjug/AP Photo/Michael Conroy

Košarkaška selekcija Litvanije pobedila je Grčku 92:67 (20:20, 19:23, 25:15, 28:9) i zajedno sa Sjedinjenim Američkim Državama iz Grupe J, obezbedila plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva.

Selekcija Grčke, koja je poput Srbije, došla na Mundobasket u slabijem sastavu, ovim porazom oprostila se od borbe za medalju na planetarnoj smotri, kao i reprezentacija Crne Gore, koja je uprkos hrabroj borbi protiv Amerikanaca, položila danas oružje pred "dream team-om" Stiva Kera.

Crna Gora i Grčka završile su takmičenje sa po dve pobede i isto toliko poraza, dok su Litvanija i SAD zadržale stopostotan učinak 4:0. Njihov duel u narednom kolu odlučiće ko ide na megdan reprezentacijama u Grupi I, gde će se nalaze Srbija, Dominikanska Republika, Italija i Portoriko.

Sve selekcije u našoj grupi imaju po tri pobede i poraz, a kakve su dalje kalkulacije za plasman u četvrtfinale pročitajte u ovoj vesti.

Svetsko prvenstvo, II faza, grupa J.

SAD - Crna Gora 85:73

Litvanija - Grčka 92:67

Standings provided by Sofascore