Vesti iz košarke

Srbiji se situacija značajno zakomplikovala: Portoriko nadigrao Dominikansku Republiku i otežao "orlovima"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.09.2023 16:20
Srbiji se situacija značajno zakomplikovala: Portoriko nadigrao Dominikansku Republiku i otežao "orlovima" Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

Poraz Srbije od Italije (76:78) prilično je zakomplikovao situaciju u grupi i doveo u pitanje plasman "orlova" u četvrtfinale. Takođe, neće biti lako Srbiji da stigne do prvog mesta, odnosno da zaobiđe duel sa Sjedinjenim Američkim Državama već u četvrtfinalu.

Jedno je sigurno – bilo koja pobeda Srbije protiv Dominikanske Republike vodi "orlove" ka borbi za medalje i direktnom plasmanu na Olimpijske igre, a poraz od karipske selekcije verovatno bi značio i kraj Svetskog prvenstva za tim Svetislava Pešića. 

Trijumf neće biti dovoljan za prvo mesto, jer će biti potrebno da se poklope određeni rezultati, a bitnu ulogu može da ima i koš razlika.

Budući da je Portoriko savladao Dominikanu 102:97 (17:12, 28:33, 24:29, 33:23) uz sjajnu partiju  Tremonta Votersa koji je ubacio 37 poena i podelio 11 asistencija, dok je na drugoj strani briljirao Karl Entoni Tauns sa 39 poena i 10 skokova ali nije mogao sam protiv svih.

Srbiji u tom slučaju, čak i ako savlada Dominikansku Republiku, bez obzira na koš razliku, ostaju male šanse za prvo mesto, jer će u poslednjem kolu druge faze morati da gleda i u drugo dvorište, odnosno da prati dešavana na utakmici između Portorika i Italija i da navija protiv "azura". Ako se dogodi iznenađenje, Srbiji će praktično biti dovoljna i minimalna pobeda za lidersku poziciju i lakši put ka polufinalu.