Vesti iz košarke

Filip Petrušev: "Drago mi je što ćemo se kući vratiti ponosni

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.09.2023 17:44
Filip Petrušev: "Drago mi je što ćemo se kući vratiti ponosni Tanjug/AP Photo/Michael Conroy

Centar Srbije, Filip Petrušev, rekao je posle poraza u finalu od Nemačke da se on i njegovi saigrači u domovinu vraćaju ponosni.

Iskoristio je priliku da istakne da je ovo posebna grupa momaka.

"Drago mi je što ćemo se kući vratiti ponosni. Teško je sada, imali smo šanse za više, ali i ovo je sjajan rezultat", rekao je Petrušev i dodao:

"Ovo je grupa momaka koja se jednom u koliko godina okupi i bude ovoliko zajedno. Svi se volimo, ne znam šta više da kažem".

Reprezentaciju Srbije su pratili pehovi, a u finalu se već u drugom minutu povredio Ognjen Dobrić.

"Bio je jedan od naših najboljih igrača na obe strane terena, nije nam išlo na našu stranu, ali i pored toga smo imali šansu. Mladi smo, Bogdan ovo gradi 10 godina, a većina nas nije bila u ovakvim finalima. Nadam se da ćemo se vratiti", poručio je Petrušev.

Njegov saigrač, Vanja Marinković je dodao:

"Imamo za čim da žalimo. Srebro se dobija, a zlato se osvaja. Veliki turnir za sve nas, počev od Bogdana Bogdanovića. Čestitam svima, kao i stručnom štabu. Dali smo maksimum, mogli smo da budemo sa svojima ovog leta, okupili smo se u julu u Staroj Pazovi. Na kraju se sve isplatilo, moglo je ovo odličje da bude malo sjajnije. igrali smo finale protiv Nemačke. Veliki je ovo uspeh, ali imamo za čime da žalimo. To je sport", izjavio je Marinković posle meča.