Vesti iz košarke

Nemanja Nedović veruje u sebe i saigrače: Atmosfera je sve bolja i bolja, Akropolis kup dolazi u pravom trenutku

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.08.2023 19:30
Nemanja Nedović veruje u sebe i saigrače: Atmosfera je sve bolja i bolja, Akropolis kup dolazi u pravom trenutku MN Press

Bek Crvene zvezde i reprezentacije Srbije, Nemanja Nedović, istakao je pred Akropolis kup da je forma "orlova" sve bolja i bolja kako se približava Mundobasket.

Srpski košarkaši u Atini odigraće dva meča proitiv Grčke i Italije 8. i 9. avgusta.

"Prvi malo ozbiljni test protiv dve ekipe sa kojima ćemo se možda susresti na Svetskom prvenstvu, sa publikom što mi igrači volimo. Radujemo se da vidimo gde smo posle dve nedelje sa nivoom forme i kondicije. Kako su dve nedelje odmicale, tako je atmosfera bila sve bolja i bolja. Ovaj turnir nam dolazi u savršenom trenutku", rekao je Nedović novinarima pred put u Atinu.

Dodao je da se on i saigrači ne opterećuju činjenicom da Srbija nije među favoritima.

"Nije opterećenje, momci su iskusni da znaju da biraju šta će da čuju, a šta ne. Ne idemo sa velikim pritiskom, to može da bude i naša prednost. Nisu nas svrstavali ni među prvih 10. Iskoristićemo ovaj period da se što bolje spremimo", rekao je Nedović.

Selekcija Svetislava Pešića će na Mundobasketu igrati u grupu B u Manili, a protivnici "orlovima" redom će biti Kina, Južni Sudan i Portoriko.

"Nikada nisam bio na Filipinima, novo iskustvo za većinu nas. Dobra stvar što se ne pomeramo, ako Bog da da ostanemo do kraja. Sve se namestilo da se mi samo foksuramo na teren i pokušaćemo iz meča u meč da napredujemo. Imamo iskustva sa prethodnih takmičenja, gde nije bitno kako izgledaš na početku, nego na kraju", poručio je Nedović.

Za kraj, progovorio je i o klupskoj košarci, tačnije o pojačanjima Crvene zvezde.

"Bio sam iznenađen što smo doveli devet igrača, ali istovremeno i srećan, jer su to provereni igrači, koji su osvajali Evroligu. Imamo nekoliko drugih dobrih igrača. Skockali smo ekipu, ne znam da li je kraj sa pojačanjima, ali lepo to izgleda", rekao je Nedović.