Vesti iz košarke

Borba za prvo mesto u grupi: Srbija protiv Slovenije na EP u Nišu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.07.2023 10:54
Borba za prvo mesto u grupi: Srbija protiv Slovenije na EP u Nišu MN Press

Košarkaška reprezentacija Srbije do 18 godina bila je bolja od Češke 113:56 u prvom kolu EP u Nišu, zatim je savladana Finska 96:72, a večeras od 20.30 časova u direktnom okršaju protiv Slovenije će odlučitvati o prvom mestu u grupi.

Biće to najteže iskušenje za ekipu koju prevodi selektor Nenad Stefanović, ali on sam je uveren da njegovi igrači imaju kvalitet da zabeleže pobedu.

 

 

"Pozivam publiku da dođe da nas podrži. To je meč za prvo mesto u grupi, samim tim i lakši put dalje. Moramo da odigramo mnogo bolje nego protiv Finske, jer je Slovenija odličan tim, ali nadam se da ćemo u tome uspeti", kaže selektor Stefanović.

Mladi košrkaši Slovenije do sada su takođe ostvarili dve pobede, u prvom kolu protiv Finske 78:63, a kasnije i Češke 89:60, pa će večerašnji duel biti odlučujući za lidersku poziiju grupe C.

Propozicije takmičenja su takve da sve ekipe idu dalje nakon odigrane preliminarne runde, a u nastavku se grupa C u kojoj je Srbija ukršta sa grupom D u kojoj su Španija, Grčka Italija i Danska.