Vesti iz košarke

Nenad Stefanović otkrio tajnu uspeha srpskih "Bitlsa": Igraš pet minuta, ne takneš loptu, a izađeš srećan!

komentari (0)

Izvor: Tanjug

31.07.2023 08:00
Nenad Stefanović otkrio tajnu uspeha srpskih "Bitlsa": Igraš pet minuta, ne takneš loptu, a izađeš srećan! KSS

Selektor juniorske reprezentacije Srbije bio je presrećan posle osvajanja zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Nišu, a nakon dodele medalja rekao je da je ponosan i da se košarka vratila kući.

"Košarka se vratila kući. Dominantno...Nijedna utakmica u egalu. Sve rešeno na vreme. Svaka čast momcima. Za mesec dana smo napravili koheziju, napravili smo 12 ratnika koji su spremni da poginu jedni za druge, da igraju odbranu, da uđeš da igraš odbranu pet minuta, da ne pipneš loptu i da izađeš srećan. To je donelo rezultat", rekao je Stefanović.

"Pogledajte statistiku, nismo najbolji u šutu za tri. Među gorima smo, verovatno. Ali imamo u svakoj utakmici nekoga drugoga koji je iskočio. Timska igra je donela trofej", kazao je Stefanović za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

 

 

Stefanoviću je istakao da mu je ovo najvažniji trofej. "Sigurno najveći uspeh u dosadašnjem delu karijere. Ne postoji veća satisfakcija. Ja sam jedan od retkih kome je oduvek želja bila da vodim reprezentaciju", dodao je Stefanović.

Publici je odmah posle utakmice zahvalilo na podršci i istakao da ovaj uspeh bez njih ne bi bio moguć.

"Iskreno, ovo mi nije bilo ni u najluđim snovima. Da će da bude puna hala, ovoliko dece. Ovi momci su kao Bitlsi... Nestvarno iskustvo za njih. Ponašanje publike, navijanje, sve je bilo fenomenalno. Za igrače uspomena za ceo život", zaključio je Stefanović.