Vesti iz košarke

Ušli smo u borbu za medalje, to smo hteli: Srpski selektor posebno oduševljen defanzivom protiv Izraelaca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.07.2023 22:55
Ušli smo u borbu za medalje, to smo hteli: Srpski selektor posebno oduševljen defanzivom protiv Izraelaca MN Press

Košarkaši Srbije ređaju pobede na šampionatu Evrope u Nišu, a selektor reprezentacije do 18 godina, Nenad Stefanović, ne prestaje da se divi svojim izabranicima za ono što danima demonstriraju u "Čairu". Kao u večerašnjem četvrtfinalu sa Izraelom. 

S razlogom, jer su Bogoljub Marković i društvo i te četiri četvrtine vukli konce igre i na kraju s debelim pokrićem ostali u borbi za još jednu medalju u kontinentalnoj konkurenciji. 

"Čestitam momcima na ogromnoj pobedi! Ušli smo u borbu za medalju, to je ono što smo hteli. Mislim da smo odigrali defanzivno najbolju utakmicu od kada smo zajedno! Ofanzivno je bilo uobičajeno. To je to. Nemam utisak da smo imali njihovo poštovanje, ali mislim da sada imamo. Prvi cilj smo ostvarili. idemo korak po korak...", nije imao razloga da glumi lažnu skromnost naš stručnjak. 

Sada Stefanović ima jedan dan da sa saradnicima pripremi ekipu za duel sa Nemačkom, o kojoj ima visoko mišljenje. 

"Odličan tim! Jako su dobri na svim pozicijama. Igrali smo dve prijateljske utakmice, ali njima tada nije igrao prvi plej, a nama je igrao prvi centar. Tako da to nije uopšte merodavno", poručio je selektor trećeplasirane selekcije sa EP 2022. godine u Izmiru.