Vesti iz košarke

"Orlići" u borbi za polufinale Evropskog prvenstva za košarkaše: Posle Danske na redu je Izrael

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.07.2023 08:34
"Orlići" u borbi za polufinale Evropskog prvenstva za košarkaše: Posle Danske na redu je Izrael KSS/Eurobasket 2023

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije boriće se u susretu protiv Izraela (20.30) za plasman u polufinale Evropskog prvenstva u Nišu.

Igrači selektora Nenada Stefanovića su u dosadašnjem delu šampionata pred domaćom publikom slavili u sve četiri utakmice, a u onoj poslednjoj protiv Danske su bili više nego ubedljivi - 107:62.

Svesni su u taboru "orlića" da je Izrael, koji je bio bolji od Hrvatske, daleko ozbiljniji rival od Skandinavaca, pa niko ni ne očekuje tako ubedljivu pobedu, ali su svi košarkaši Srbije orni da zabaleže novu pobedu, makar ona bila i minialna.

"Izrael poslednjih godina mnogo ulaže u košarku, pogotovo u ovom uzrastu. Njihovi treneri u hotelu imaju 14 laptopova, a njih je petorica u stručnom štabu. Mi nismo ni svesni koliko oni pažnje posvećuju svakom detalju. Ipak spremni smo i ne brinem se uopšte", poručuje selektor Stefanović.

Za sada nema informacija kakva je situacija sa povređennim Filipom Jovićem koji je sinoć protiv Danske doživeo povredu skočnog zgloba i na terenu je proveo svega četiri minuta.