UEFA Liga Evrope

Srbija sa +45 prošla u četvrfinale EP: Danska arhivirana, nek se spremi Izrael

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.07.2023 23:06
Srbija sa +45 prošla u četvrfinale EP: Danska arhivirana, nek se spremi Izrael KSS

Košarkaška reprezentacija Srbije uzrasta do 18 godina, plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Nišu, posle pobede nad Danskom 107:62 (23:12, 28:16, 24:6, 32:28).

Protivnik Srbije u četvrtfinalu biće Izrael, koji je u osmini finala prethodno pobedio Hrvatsku 84:66. Taj duel je na programu sutra od 20:30 časova u Čairu.

U drugoj polovini kostura nalaze se Nemačka i Grčka, a njihov meč počinje sutra u 15:30 sati.

Ekipa Nenada Stefanović dosta lako je opravdala ulogu favorita večeras u Nišu. "Orlići" su od prvog trenutka nametnuli svoj ritam, stekli dvocifrenu prednost, koja je na kraju otišla i na "plus" 45! Nešto bolju sliku na terenu Danci su pokazali u poslednjoj četvrtini, gde su bili konkuretniji srpskoj reprezentaciji, ali je razlika u kvalitetu bila prevelika za bilo šta više...

Najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Bogoljub Marković sa 16 poena, Mitar Bošnjaković je postigao 14, dok je Pavle Nikolić dodao jedan manje.

Izjava selektora Nenada Stefanovića posle utakmice.

"Ono što smo hteli, da brzo rešimo utakmicu i da se rasporede minuti - to smo i uradili. Hvala publici na fantastičnoj atmosferi. Pozivam ih sutra da dođu u najvećem mogućem broju. Sutra je najvažnija utakmica na prvenstvu i treba nam podrška svih u Nišu", podvukao je selektor.

Govorio je i o narednom rivalu.

"Izvanredna ekipa, motivisana, hrabra, puno promena odbrane, puno individualnog kvaliteta. ali, verujem u moje momke. Spremićemo se da pobedimo tu utakmicu", zaključio je Stefanović.

Podsetimo, "Orlići" su plasman u eliminacionu fazu takmičenja obezdbedili kao najboljeplasiran tim u grupi C, gde su ostvarili sve tri pobede, protiv selekcija ČeškeFinske Slovenije.