Vesti iz košarke

"Demoliranje" Češke arhivirano, "orlići" danas nastavljaju Evropsko prvenstvo: Finska sledeća potencijalna žrtva "orlića"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.07.2023 08:49
"Demoliranje" Češke arhivirano, "orlići" danas nastavljaju Evropsko prvenstvo: Finska sledeća potencijalna žrtva "orlića" MN Press

Košarkaška reprezentacija Srbnije nema vreme za proslavu, malo je reći, ubedljive pobede nad Češkom u prvom kolu Evropskog prvenstva za igrače do 18. godina, pa ni za pravi odmor, jer se već večeras vraća na parket u Nišu i napada nove bodove u grupnoj fazi (20.30).

Naravno, osokoljena blistavom partijom na otvaranju šampionata pred domaćom publikom, jer su dvojac Filip Jović - Bogoljub Marković i ostali puleni Nenada Stefanovića demonstrirali visok nivo igre, motivacije i koncentracije. Posebno u prvoj četvrtini, kada su velikom razlikom praktično slomili krila vršnjacima. 

"Bili smo motivisani i mirni, super reagovali na rivala i ambijent, ali to je već iza nas. Moramo biti pravi i protiv Finske i nastaviti zacrtanim putem na prvenstvu", jasno je selektoru Stefanoviću da će "demoliranje" Čeha dobiti još više na težini tek ako i danas bude odbranjen domaći teren u "Čairu". 

"Orlići" put do nokaut runde šampionata traže kroz grupu C, gde ih čeka još duel sa Slovenijom. 

 

 

Standings provided by Sofascore