Vesti iz košarke

"Orlići" blistaju na EP: Srbija bolja i od Slovenije - sa Danskom u osmini finala!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.07.2023 22:50
"Orlići" blistaju na EP: Srbija bolja i od Slovenije - sa Danskom u osmini finala! KSS

Košarkaška reprezentacija Srbije uzrasta do 18 godina, završila je prvu fazu Evropskog prvenstva, koje se održava u Nišu, na prvom mestu tabele, pošto je u poslednjem kolu grupe C pobedila Sloveniju - 75:64 (20:21, 21:11, 18:12, 16:20).

U osmini finala izabranici selektora Nenada Stefanovića odmeriće snage sa četvroplasiranim timom grupe D, Danskom, a taj duel na programu je u sredu od 20:30 časova u niškom Čairu.

Ovo je bila treća vezana pobeda Srbije na kontinentalnom šampionatu. Prethodno su deklasirali Češku 113:56, da bi posle još jedne ubedljive pobede, ovaj put protiv Finske (96:72), savladali do sada neporaženu Sloveniju, koja je pretila da zauzme vodeću poziciju u grupi.

Najefikasniji u taboru Srbije bio je Bogoljub Marković sa 26 poena i sedam skokova, a dvocifren je bio i Nikola Topić sa 14 poena i šest asistencija.

Nakon utakmice govorio je selektor Nenad Stefanović.

"Ono što smo želeli, to smo i ostvarili. Rekao sam i momcima, večeras je bila skoro eliminaciona utakmica. To se i osetilo. Mislim da smo prvu četvrtinu odigrali jako loše, ali smo se posle toga, narednih 28 minuta, imali potpunu kontrolu. Odigrali smo najbolju odbranu do sada. Odličan napad, uz ne toliko sjajne procente šuta (62 odsto za dva, 26 odsto za tri). Ali, svakako sve čestitke momcima", rekao je Stefanović.