Vesti iz košarke

Matijas Lesor u timu Francuske za Mundobasket: Selektor "trikolora" već saopštio ko ide na SP

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.06.2023 22:34
Matijas Lesor u timu Francuske za Mundobasket: Selektor "trikolora" već saopštio ko ide na SP MN Press

Francuski centar, Matijas Lesor, napustio je Partizan nakon sjajne sezone u Evroligi i osvojene titule u AdmiralBet Aba ligi, a kao nagrada stigao je poziv za nacionalni tim pred predstojeći Mundosbasket.

Do početka završnog turnira najboljih selekcija sveta ostalo je oko dva meseca, ali je selektor "trikolora" Vensan Kole odlučio da već sada saopšti spisak od 12 igrača koji će predstavljati Francusku na Svetskom prvenstvu.

 

 

Najzvučnije ime na njegovom spisku je zvezda Minesote, Rudi Gober, a među pozvanima su još: Silvan Francisko (Peristeri), Nando de Kolo (Asvel), Frank Ntilikina (Dalas), Eli Okobo (Monako), Evan Furnije (Njujork),Jakuba Ouatara (Monako), Teri Tarpi (Monako), Nikolas Batum (LA Klipers), Geršon Jabusele (Real), Matijas Lesor (Panatinaikos) i Mustafa Fol (Olimpijakos).

Selektor Francuske je najavio da će na pripremama biti petorica igrača koji će pomoći timu da spremno dočeka SP, a to su Žoel Ajaji, Ugo Benitez, Osman Dieng, Džajlen Hard i Bodijan Masa.

Mundobasket će biti odigran od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i Filipinima, a Francuska, koja je prema prognozama FIBA treći favorit za osvajanje zlatne medalje, će nastupati u grupi H sa Letonijom, Libanom i Kanadom.