Vesti iz košarke

Peh za Francusku pred Mundobasket: Nastup Matijasa Lesora neizvestan zbog povrede

komentari (0)

Izvor: Tanjug

31.07.2023 13:40
Peh za Francusku pred Mundobasket: Nastup Matijasa Lesora neizvestan zbog povrede MN Press

Novi košarkaš Panatinaikosa Matijas Lesor mogao bi da propusti predstojeće Svetsko prvenstvo zbog povrede zgloba, prenosi Basketnjuz. Lesor, koji je prošle sezone igrao za Partizan, nastupio je na 28 utakmica za selekciju Francuske.

On nije odradio nijedan trening sa saigračima iz reprezentacije Francuske zbog povrede zgloba. Francuski mediji navode da medicinski tim nacionalnog tima "trikolora" prati oporavak novog centra Panatinaikosa.

On neće igrati dok se u potpunosti ne oporavi, a nastup Lesora na predstojećem Mundobasketu je pod znakom pitanja. Lesor (27) neće igrati na prijateljskim mečevima protiv Tunisa i Crne Gore, a umesto njega u reprezentaciju je pozvan centar Asvela Iv Pons.

Lesor će šestog avgusta proći nove medicinske preglede uoči prijateljskih duela protiv Venecuele i Litvanije, a potom će biti odlučeno da li će se iskusni centar priključiti pripremama nacionalnog tima za SP.

Francuska će do početka Mundobasketa odigrati sedam pripremnih mečeva. SP će biti održano od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i Filipinima, a Francuska će biti u grupi sa Letonijom, Libanom i Kanadom.