Vesti iz košarke

Posle debakla na SP, u kvalifikacijama za EP se ništa ne prepušta slučaju: Francuska će igrati u veoma jakom sastavu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.01.2024 17:42
Matijas Lesor i Vensan Kole Guliver
Matijas Lesor i Vensan Kole

Košarkaška reprezentacija Francuske igraće u izrazito jakom sastavu u predstojećem FIBA kvalifikacionom prozoru za Eurobasket.

Za razliku od prethodnih godina kada su u pitanju kvalifikacioni prozori, sada je napravljen kompromis između FIBA i Evrolige, te igrači iz elitnog evropskog takmičenja mogu da brane boje svoje zemlje.

Nema sumnje da će reprezentacije biti u neuporedivo jačim sastavima, pogotovo one zemlje koje važe za košarkaške nacije, poput Srbije.

 

 

Ali, trenutno je reč o Francuskoj, koju će predovditi centarski tande, Vensan Porije i Matijas Lesor. "Trikolori" se nalaze u grupi E i prvi meč igraju protiv Hrvatske 23. februara, a onda putuju za Tuzlu kako bi odmerili snage sa Bosnom i Hercegovinom.

Sastav Francuske: Endru Albisi (Gran Kanarija), Ajzea Kordinije (Virtus Bolonja), Silven Fransisko (Bajern), Nadir Hifi (Pariz), Džejlen Hoard (Hapoel Tel Aviv), Demijen Inglis (Valensija), Pol Lakomb (Strazburg), Matijas Lesor (Panatinaikos), Timoti Luvavu - Kabaro (Asvel), Vensan Poarje (Real Madrid), Zakari Risašer (Burg), Metju Strazel (Monako), Geršon Jabusele (Real Madridl).